Deputata PSD de Mehedinţi, Alina Teiş: „Politica de stânga, politica celor mulţi!”

Alina_Teis_ParlamentDeputata PSD de Mehedinţi, Alina Teiş, a susţinut miercuri, 25 aprilie 2018, o declaraţie politică de la tribuna Camerei Deputaţilor în care a vorbit despre bilanţul celor 100 de zile ale Guvernului Dăncilă.

Distinse domnule preşedinte,
Stimate doamne şi stimaţi domni deputaţi,
Cu îngăduinţa dumneavoastră astăzi vă voi prezenta declaraţia politică intitulată:

Politica de stânga, politica celor mulţi!

Stimaţi colegi, astăzi vreau să vă vorbesc despre reuşite. Despre reuşitele tuturor celor care, în fiecare zi, îşi aduc contribuţia pentru ca românilor să le fie mai bine.

Dragi colegi, PSD este un partid modern, orientat spre viitor, de vocaţie europeană şi ancorat în realităţile naţionale, deschis spre modernizare şi dezvoltare socială, promotor ferm al democraţiei şi al reformei în toate componentele societăţii româneşti. Şi pune un accent deosebit pe reforma economică. Idealurile şi acţiunile PSD sunt legate de principiile şi valorile fundamentale ale social-democraţiei moderne, cum sunt: libertatea şi demnitatea umană, egalitatea şanselor, respectul faţă de muncă şi proprietate, binele public, justiţia socială şi solidaritatea umană.

A fost prezentat bilanţul celor 100 de zile de guvernare Dăncilă în perioada ianuarie – martie 2018, bilanţ despre care vreau astăzi să vă vorbesc. Aşadar, ne putem mândri cu faptul că, în această perioadă, s-a demarat procedura de achiziţie publică pentru execuţia lucrărilor la drumul expres Piteşti – Craiova. De asemenea, în cazul extinderii platformei Aeroportului Henri Coandă, s-a finalizat proiectul tehnic şi urmează licitaţia pentru execuţia lucrărilor. Pentru construcţia a 3 din 4 stadioane noi în vederea Euro 2020 – Steaua, Rapid, Arcul de Triumf – s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investiţii, urmând ca lucrările să fie efectuate cel mai devreme de la sfârşitul acestui an.

Pentru investiţiile în lucrările pentru apă şi canalizare din primul trimestru au fost alocate fonduri  pentru 308 km, alţi 300 km fiind programaţi pentru trimestrul II. În primul trimestru s-a investit în construirea a 84 de locuinţe, în trimestrul II urmând să se aloce fonduri pentru alte 100.

Referitor la investiţiile pentru drumurile judeţene şi comunale, în primul trimestru s-au alocat fonduri pentru 419 km, în cel de-al doilea fiind programate pentru alţi 520 km. Pentru construcţia de creşe şi grădiniţe s-au alocat fonduri în T1 pentru doar 4 unităţi, alte 28 urmând să fie finanţate în T2. Banii pentru modernizarea unităţilor de învăţământ alocaţi în T1 au ajuns pentru 2 unităţi, urmând să fie alocate fonduri în T2 pentru 140 de unităţi.

Pentru cămine culturale şi bazine de înot, în T1 s-au alocat fonduri pentru 5 unităţi, alte 27 urmând să fie finanţate în T2.

Pe lângă cele menţionate, în primele luni ale acestui an am asistat la creşterile salariale ale profesorilor cu 20%, creştere aplicată de la 1 martie. Aşa că, din decembrie şi până acum salariile profesorilor au crescut cu 40%. De asemenea, în ciuda polemicilor iscate, am încercat să menţinem veniturile la acelaşi nivel în urma transferului contribuţiilor de la angajator la angajat şi să scutim anumite categorii de angajaţi de la impozit.

Am simplificat procedura de restituire a taxei auto, am eliminat plata CASS pentru mame, am redus acciza la motorina pentru transportatori. De asemenea am aplicat o serie de măsuri pentru combaterea violenţei domestice, dar am încercat să ajutăm şi persoanele cu dizabilităţi. Au fost progrese şi în agricultură, în ceea ce priveşte programul de irigaţii, cel de colectare al lânii sau cel de creştere a animalelor din rase româneşti.

Şi nu ne vom opri aici! Există multe alte priorităţi, precum legea parteneriatului public privat sau legislaţia achziţiilor publice. Însă şi multe alte măsuri pe care urmează să le luăm. Şi pentru ca atât noi, cât şi copiii  noştri să ne dorim să locuim în România. Să nu ne mai căutăm viitorul pe alte meleaguri!

Vă mulţumesc!

Deputat PSD de Mehedinţi
Prof. Alina Teiş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *