Deputata Alina Teiş: „Vreau să le organizez copiilor de la «Bordeiaşul» şi «Dunav» o excursie la Palatul Parlamentului în cadrul «Şcoala Altfel»

Alina_Teis_SisestiDeputata PSD de Mehedinţi, Alina Teiş, a participat la sfârşitul săpămânii trecute la Festivalul de ceramică oltenească şi tradiţii populare „Oale şi sarmale”, din localitatea Şişeşti, judeţul Mehedinţi, un eveniment reluat după doi ani şi prin care se doreşte promovarea tradiţiilor din această zonă, ceramica de Şişeşti şi costumul popular tradiţional. Alina Teiş a fost impresionată de organizarea acestui eveniment, spunând, printre altele, că este foarte bine că s-a reluat acest festival de tradiţie al judeţului, iar din calitatea sa de parlamentar de Mehedinţi va sprijini, dacă i se va solicita, ediţiile următoare. Însă cel mai mult a impresionat-o copiii de la Ansamblul „Bordeiaşul”, din localitatea Şişeşti, şi cei de la Formaţia „Dunav”, din comuna Şviniţa, copii care au oferit un spectacol folcloric foarte frumos, alături de copii din Serbia şi Bulgaria. Încântată de aceşti copii minunaţi şi talentaţi, Alina Teiş a spus că le va organiza o excursie la Bucureşti, la Parlamentul României, alături de profesorii lor şi primarii celor două localităţi, în cadrul programului „Şcoala Altfel”.

“A fost pentru prima dată când în calitate de deputat al judeţului am participat la Festivalul «Oale şi sarmale» de la Şişeşti. Primarul localităţii, domnul Marian Răducan, doreşte prin reluarea acestui festival de tradiţie să promoveze ceramica de Şişeşti, portul popular şi tradiţiile populare din această zona a judeţului. Îl felicit personal pentru această iniţiativă şi îl asigur că îl voi sprijini pentru organizarea ediţiilor viitoare. Cel mai mult însă la Şişeşti m-au impresionat copiii de la Ansamblul «Bordeiaşul» de la Şişeşti şi cei de la Farmaţia «Dunav» din Şviniţa, care au oferit un spectacol extraordinar, prin care au demonstrat nu doar că sunt nişte copii minunaţi, dar şi foarte talentaţi. În semn de preţuire pentru ei vreau să le fac un cadou, să le organizez o excursie la Bucureşti, pentru a vizita Parlamentul României, alături de profesorii lor şi primarii celor două comune, domnii Marian Răducan şi Nicolaie Curici, în cadrul programului «Şcoala Altfel»”. Consider că aceşti copii frumoşi şi talentaţi merită pe deplin această excursie”, a declarat Alina Teiş.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *