Deputata Alina Teiş: „Mi-am asumat responsabilitatea de a fi alături de mehedinţeni”

Alina_Teis_deputatReporter: Doamna Alina Teiş, ce ne puteţi spune despre perioada scursă de când sunteţi deputat de Mehedinţi?

Alina Teiş: Eu am fost validată deputat de Mehedinţi în data de 4 septembrie 2017, ceea ce înseamnă că am mai puţin de un an de zile de când sunt parlamentar. A fost o perioadă intensă din punctul de vedere al activităţii parlamentare, deoarece am fost prezentă tot timpul atât la lucrările din cadrul comisiei parlamentare din care fac parte, dar şi la dezbaterile şi votul din plenul Camerei Deputaţilor. După cum aţi putut constata, am avut săptămânal intervenţii de la tribuna Camerei Deputaţilor. De semenea, la fiecare sfârşit de săptămână, am fost prezentă în circumscripţia mea, în judeţul Mehedinţi, unde am avut întâlniri cu oamenii la cabinetul meu parlamentar sau în judeţ.

Reporter: Ce ne puteţi spune despre activitatea dvs parlamentară?

Alina Teiş: În mai puţin de un an de zile de când sunt parlamentar am avut 27 de luări de cuvânt în 26 şedinţe, 25 de declaraţii politice, din care 9 consemnate conform materialului depus la secretariatul de şedinţă, 41 propuneri legislative iniţiate şi o interpelare.

Reporter: În ce constă activitatea dvs din teritoriu?

Alina Teiş: Un parlamentar este un ales. Eu îmi exercit mandatul de parlamentar ca urmare a votului exprimat de mehedinţeni la ultimele alegeri parlamentare. Eu reprezint judeţul Mehedinţi în Camera Deputaţilor. Tocmai de aceea mi-am asumat responsabilitatea de a fi alături de mehedinţeni şi de a încerca să ajut judeţul Mehedinţi şi locuitorii săi din această poziţie. Până acum m-am întâlnit cu mii de mehedinţeni fie în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut cu diverse ocazii în municipiul Drobeta Turnu Severin sau în judeţul Mehedinţi, fie simpli cetăţeni care au venit în audienţă la cabinetul meu parlamentar. De asemenea, ori de câte ori am avut ocazia am prezentat oportunităţile pe care le oferă judeţul Mehedinţi la toate întâlnirile pe care le-am avut ca deputat, iar aici mă refer la întâlniri cu reprezentanţi ai ambasadelor sau factori de decizie din cadrul administraţiei centrale. Consider că judeţul Mehedinţi are un mare potenţial de dezvoltare şi vreau să fac tot ce pot din calitatea de parlamentar să contribui la promovarea judeţului pe care îl reprezint.

Reporter: Ce ne puteţi spune despre solicitările care vin din partea cetăţenilor pe care îi primiţi în audienţă?

Alina Teiş: Cele mai multe solicitări ale cetăţenilor ţin de administraţia publică locală, diverse probleme pe care aceştia le au. De fiecare dată am răspuns cu promptitudine şi am încercat să-i ajut. Au fost însă şi cetăţeni care aveau probleme personale, de natură socială. Şi în cazul acestora am făcut tot ce am putut să-i ajut, fie să găsesc o soluţie să-i ajut în mod direct, fie să le dau un sfat, o propunere concretă unde să se adreseze pentru a-şi rezolva problema.

Reporter: Ce le transmiteţi cetăţenilor judeţului Mehedinţi?

Alina Teiş: Aşa cum am mai spus eu reprezint judeţul Mehedinţi în Parlamentul României, implicit reprezint şi locuitorii săi. Atât timp cât sunt parlamentar de Mehedinţi am obligaţia de a mă întâlni cu cetăţenii judeţului, de a comunica cu ei şi de a încerca să rezolv problemele cu care ei se confruntă. Totodată, am obligaţia ca în această calitate să încerc să reprezint judeţul Mehedinţi cât pot de bine, să fac tot efortul pentru a promova judeţul şi să contribui atât cât pot din postura de parlamentar la dezvoltarea sa, pentru că aceasta conduce şi la o viaţă mai bună a locuitorilor săi. Iar rolul nostru de aleşi, de politicieni, este acela de a găsi soluţii pentru binele comunităţii din care facem parte.

A consemnat Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *