Deputata Alina Teiş: La Ponoarele am discutat cu doamna Domnica Trop despre modalitatea în care putem organiza un festival de folclor pentru copii în această zonă a judeţului”

Alina_Teis_Domnica_TropDeputata PSD de Mehedinţi, Alina Teiş, a participat pentru prima dată în calitate de parlamentar al judeţului la Festivalul Naţional Concurs de Folclor “Ponoare, Ponoare”, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în această localitate a judeţului Mehedinţi. Cu această ocazie, Alina Teiş a avut mai multe discuţii atât cu primarul comunei Ponoarele, Iulian Cerbu, cât şi cu cetăţeni din zonă şi nu numai, participanţi la acest festival devenit deja de tradiţie. Pe toţi i-a asigurat că, în calitate de parlamentar, va face toate eforturile şi va sprijini orice proiect care privesc promovarea şi dezvoltarea acestei zone a judeţului de o frumuseţe aparte. Totodată, Alina Teiş s-a reîntânit şi a avut o discuţie cu marea artistă din acestă parte a judeţului Mehedinţi, Domnica Trop, cântăreaţa de muzică populară care a fost declarată de UNESCO “Tezaur uman viu”. În urma acestei discuţii, deputata Alina Teiş spune că va face demersuri necesare pentru posibilitatea organizării unui festival de folclor pentru copii în zona de nord a judeţului Mehedinţi, festival dedicat interpretei Domnica Trop şi care să se constituie într-o punte de legătură între generaţii, având drept scop perpetuarea tradiţiilor, a cântecului popular românesc.

“La Ponoarele, la invitaţia domnului primar Iulian Cerbu, am fost onorată să particip la Festivalul Naţional Concurs de Folclor “Ponoare, Ponoare”, acolo unde cântecul popular şi bucuria oamenilor s-au unit cu sărbătoarea şi dragostea pentru tradiţiile româneşti. A fost pentru prima dată când în calitate de deputat de Mehedinţi am participat la acest festival şi m-am bucurat că am revenit în mijlocul oamenilor din această parte a judeţului. Prin această manifestare, Consiliul Local Ponoarele a propus mehedinţenilor o alternativă spirituală, o scenă pe care s-au întrecut frumuseţea, eleganţa, emoţia autentică şi valorile confirmate în timp, identitatea noastră şi credinţa că Dumnezeu ne este întotdeauna alături, amintindu-ne cine suntem şi de unde am plecat. Am discutat atât cu primarul Iulian Cerbu, cât şi cu cetăţeni veniţi în număr foarte mare la acest eveniment, pe care i-am asigurat de tot sprijinul meu ca parlamentar al judeţului în demararea şi susţinerea oricărui proiect care priveşte promovarea şi dezvoltarea acestei minunate zone a judeţului nostru. De asemenea, la Ponoarele am avut ocazia de a vorbi cu marea interpretă a judeţului Mehedinţi, doamna Domnica Trop, un artist desăvârşit, un glas rar întâlnit atât în România, dar şi în Europa. Împreună am discutat despre muzica populară din nordul judeţului Mehedinţi, despre greutăţile prin care a trecut de-a lungul vieţii şi despre modalitatea în care putem organiza un festival de folclor pentru copii în această zonă”, a declarat Alina Teiş.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *