Deputata Alina Teiş, întâlnire cu mehedinţeni din mai multe zone ale judeţului

Alina_TSfârşitul săptămânii trecute a fost unul încărcat pentru deputata PSD de Mehedinţi, Alina Teiş, care a participat la mai multe evenimente şi în mai multe zone ale judeţului, prilej cu care a avut posibilitatea să discute atât cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, cât şi cu cetăţeni ai judeţului.

Sâmbătă, la invitaţia Asociaţiei “Răchitan Gura-Văii”, Alina Teiş a participat alături de fondatorul acesteia, doctorul Cristian Răchitan, prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, personalităţi din cultura şi spiritualitatea românească şi localnici la pelerinajul ecumenic pe traseul Gura-Văii – Crucea Sfântului Petru. Această sărbătoare a avut ca scop, potrivit declaraţiilor prefectul Nicolae Drăghiea, reînvierea tradiţiilor româneşti şi promovarea turismului în judeţul nostru.

Alina_T2Apoi Alina Teiş s-a deplasat în comuna Podeni, la “Nedeia munţilor”, o sărbătoare de un farmec aparte din zona de nord a judeţului, iar de aici a plecat spre comuna Vrata, unde a fost invitată la nedeia comunei. “A fost un sfârşit de săptămână foarte încărcat, însă am avut bucuria întâlnirii unor oameni minuaţi. Am fost foarte încântată de reîntânirea cu domnul doctor Cristian Răchitan, o personalitate a judeţului Mehedinţi, care nu a uitat judeţul său şi an de an organizează la Gura-Văii acest eveniment. La Podeni, în ciuda vremii neprietenoase, am cunoscut oameni buni şi primitori. Îl felicit pe primarul localităţii, Mihai Roată, pentru ceea ce a făcut şi îi urez mult succes în finalizarea proiectelor începute. I-am spus că sunt alături de Domnia Sa şi că îi voi acorda tot sprijinul pentru realizarea proiectelor pe care şi le-a propus. De asemena, la Vrata, am discutat cu primarul Dan Căpraru, pe care l-am asigurat de toată susţinerea mea. Peste tot pe unde am mers în aceste localităţi am stat de vorbă cu localnici şi pot să vă spun că am cunoscut oameni buni şi primitori”, a declarat deputata Alina Teiş.

Alina_T3Un eveniment deosebit la care a mai participat deputata Alina Teiş a fost “Festivalul Înfrăţirii”, care a avut loc în comuna Şviniţa. A fost o sărbătoare a prieteniei şi fraţiei între localităţiile din România, Serbia, Muntenegru şi Macedonia, o sărbătoare unde tinerii din Şviniţa, Donji Milanovat, Kusici, Moldova Nouă, Radimna şi-au dat mâna şi au prezentat un frumos program artistic de dansuri şi muzică populară, un program al bucuriei şi prieteniei. “A participat cu multă bucurie la acest festival de la Şviniţa cu atât mai mult cu cât eu sunt membră a Grupului parlamnentar de prietenie România – Republica Serbia. A fost cu adevărat o sărbătoare a prieteniei, iar spectacolul oferit de reprezentanţii celor trei ţări – România, Serbia, Macedonia – a fost unul special. Îl felicit pe domnul primar al comunei Şviniţa, Nicolae Curici, pentru organizarea acestui eveniment cultural, pentru spectacolul artistic deosebit realizat în parteneriat cu Uniunea Sârbilor din România. Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul primar Nicolae Curici i-am spus că în calitatea mea de parlamentar de Mehedinţi şi de membră a Grupului de prietenie cu Serbia voi sprijini toate activităţile de acest gen pe care le va organiza şi vom încerca împreună să dezvoltăm şi alte proiecte culturale cu vecinii noştri de la sud de Dunăre”, a mai declarat parlamentarul mehedinţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *