Deputata Alina Teiş: “Împreună îndrăznim să credem în România!”

Alina_Teis_deputatStimaţi colegi, intervenţia de astăzi este despre reuşite. Dar şi despre recunoaştere. Recunoaştarea meritelor unui Guvern care, în ciuda polemicilor apărute, a reuşit să treacă peste critici şi să facă lucrurile să ne mişte, pentru ca nouă, celor care trăim în ţara aceasta, să ne fie mai bine.

La ce anume mă refer? În primul rând la PIB-ul României. După primul an de guvernare, PSD-ALDE ridică ţara noastră înaintea Greciei. Și acest lucru este posibil pentru că, în 2017, Produsul Intern Brut a fost de 187,8 miliarde de euro. În timp ce, pentru anul trecut, Grecia a avut un PIB de 177,7 miliarde de euro.

Mai sus de noi, în clasament, se află Cehia (cu un PIB de 192 m de eur) şi Portugalia (cu un PIB de 193 miliarde de euro). Însă, conform programului de guvernare, acestea vor fi depăşite, până în anul 2020.

Dacă e să vorbim despre locul ocupat de ţara noastră în economia Uniunii Europene, există şi aici un progres. România se află pe locul 16, arată datele comunicate de Eurostat. Iar clasamentul s-ar putea schimba în viitorul apropiat când, ţara noastră va fi destul de bine pregătită din punct de vedere economic şi va depăşi Cehia şi Portugalia, situându-se pe locul 13. Pe lângă creşterea Produsului Intern Brut, mai avem şi altă veste bună cu care să ne mândrim. Avem cea mai scăzută rată de şomaj de după Revoluţie. Astfel că, luna martie devine cea de-a doua lună consecutivă în care şomajul a ajuns la cel mai scăzut nivel din anii ’90 şi până în prezent. Rata şomajului la nivel naţional, calculată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, s-a situat la 3,81% la sfârşitul lunii martie, în scădere cu 0,13 puncte procentuale faţă de luna anterioară şi sub valoarea înregistrată la finele aceleiaşi luni a anului 2017 cu 0,76 de puncte procentuale.

Date care arată că actualul Guvern chiar îşi doreşte să-şi ţină tinerii în ţară şi să le ofere locuri de muncă aici, alături de familiile lor. Și nu doar că îşi doreşte, ci face tot pobililul pentru a realiza asta. Aşadar, România urcă în clasamentul ţărilor dezvoltate din Uniunea Europeană. Și odată cu acest lucru, sunt sigură că vor apărea din ce în ce mai multe lucruri bune în viaţa românilor. Iar acest lucru nu poate decât să mă bucure şi să-mi ofere încrederea că Guvernul P.S.D. – A.L.D.E. îşi va respecta, în continuare, promisiunile făcute.

Vă mulţumesc!

Alina TEIŞ,
Deputat PSD de Mehedinţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *