Deputata Alina Teiş, declaraţie politică: „Ziua protecţiei civile la ceas aniversar”

Alina_Teis_deeputatDistinse domnule preşedinte,
Stimate doamne şi stimaţi domni deputaţi,
Cu îngăduinţa dumneavoastră astăzi vă voi prezenta declaraţia politică intitulată:

Ziua protecţiei civile la ceas aniversar

Mâine, 28 februarie, rememorăm momentul istoric în care, prin “Înaltul Decret Regal nr. 468″, Regele Carol al II-lea a aprobat, în anul 1933, Regulamentul Apărării Contra Atacurilor Aeriene, ca o necesitate a protejării populaţiei civile, rezultată în urma efectelor devastatoare ale Primului Război Mondial, constituind actul de naştere al Protecţiei Civile în România.

Protectia Civilă reprezintă o structură de bază a statului, având o vocaţie europeană şi un rol decisiv în crearea unui cadru de siguranţă şi linişte pentru comunitate. Contextul internaţional ne obligă să ne impunem standarde din ce în ce mai înalte, în concordanţă cu prezentul, să îmbunătăţim şi să modernizăm sistemul de urgenţă spre a oferi un răspuns prompt şi eficient populaţiei.

Confirmând standardele de ţară membră a Uniunii Europene şi NATO, protecţia civilă din România continuă procesul de modernizare şi flexibilizare instituţională, pentru a asigura servicii profesioniste şi eficiente şi a fi, la nevoie, un furnizor de asistenţă umanitară internaţională.

În ultimii ani, angajaţii Protecţiei Civile au intervenit cu profesionalism şi curaj în cazuri limită: inundaţii, alunecări de teren, secetă şi alte situaţii de urgenţă ce au necesitat intervenţii prompte.

Este important să intervii, dar esenţial este să previi! Din acest considerent, accentul pus pe prevenire trebuie să rămână o constantă a Protecţiei Civile şi a celorlalte servicii de intervenţie rapidă.

Am convingerea că fiecare cetăţean trăieşte un sentiment de siguranţă ştiind că permanent sunt vegheaţi de apărători devotaţi care şi-au ales această  meserie de vocaţie ştiind că implică dăruire, curaj şi solidaritate.

La 86 de ani de la înfiinţare, Protecţia Civilă dă încredere şi siguranţă românilor, dovada fiind misiunile dificile încheiate cu succes.

La mulţi ani!

Vă mulţumesc!

Deputat PSD de Mehedinţi
Prof. Alina Teiş

27 februarie 2019, Camera Deputaţilor, Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *