Deputata Alina Teiş, declaraţie politică: „Spunem «DA» pentru viitorul copiilor noştri!”

Alina_Teis_referendumDe-a lungul timpului, familia a însemnat extrem de mult în cadrul unei societăţi. A fost primul nucleu al civilizaţiei, mai ales că prima formă de organizare a societăţii a fost aceea bazată pe familie. Iar legăturile de rudenie erau cele care făceau ca această societate să aibă o mai mare stabilitate în timp şi mai multă speranţă în viitor.

Familia ne defineşte pe noi ca oameni. E locul în care ni se formează caracterul. E mediul în care ne naştem, trăim primii ani ai existenţei personale, ne dezvoltăm şi ne formăm pentru viaţă. Este cea cu ajutorul căreia ne stabilim primele interacţiuni cu mediul social, dar şi cea care ne asigură condiţiile necesare pentru a trece de la copilărie la adolescenţă şi mai apoi la maturitate.

Aşa cum am învăţat de la strămoşii noştri, dar şi din învăţăturile bisericii, o familie e formată dintr-un bărbat şi o femeie.

E important ca cei mici să fie crescuţi de un bărbat şi o femeie. Pentru că, atât de la mamă, cât şi de la tată, vor dobândi anumite calităţi. Vor primi siguranţă, linişte, afecţiune, seninătate, se vor dezvolta normal şi echilibrat. Părinţii sunt cei care îi vor pregăti pe copii pentru viaţa socială, îi vor face să-şi împlinească datoria, să-şi disciplineze voinţa, dându-le simţul ierarhiei şi ordinii.

Familia naturală şi tradiţională se întemeiază, aşadar, pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Totul pentru a cultiva iubirea reciprocă şi a da naştere la copii. Doar în acest mod, familia asigură perpetuarea societăţii umane. De aceea, consider că organizarea referendumului pe 6 şi 7 octombrie este o ocazie bună pentru a consolida în societatea românească aceste valori. Trebuie să promovăm cu toţii conceptul de familie.

Am tot auzit în aceste zile faptul că referendumul costă prea mult. Într-adevăr, e o sumă importantă de bani, însă eu cred că oamenii au dreptul să-şi spună părerea. Mai ales că banii folosiţi pentru referendum fac parte din fondul de rezervă al statului, cel care are rolul de a susţine financiar orice referendum. Aşadar, banii din acel fond nu puteau fi folosiţi în alt context.

Referendumul pentru familie 2018 are la bază iniţiativa cetăţenească demarată de Coaliţia pentru Familie. Aceasta este, de altfel, prima iniţiativă cetăţenească demarată în România de după anul 1989.

Peste 18 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi să-şi exprime opţiunea. Potrivit legislaţiei, pentru ca referendumul să fie validat este nevoie de o prezenţă de cel puţin 30% la urne, din numărul total de alegători. O altă condiţie ca legea fundamentală să se modifice şi familia să fie redefinită ar fi ca 25% din românii cu drept de vot să pună ştampila pe “DA”. Cu alte cuvinte, cel puţin peste 4 milioane jumătate de români.

În zilele de 6 şi 7 octombrie, suntem aşteptaţi să votăm la referendumul pentru revizuirea Constituţiei.

VOTUL FIECĂRUIA CONTEAZĂ!

Alina TEIŞ,
Deputat PSD de Mehedinţi

3 octombrie 2018, Camera Deputaţilor, Bucureşti

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *