Deputata Alina Teiş, declaraţie politică: „România are nevoie de un președinte care să fie alături de fiecare cetățean”

Alina_Teis_dec1_oct_2019Distinse domnule preşedinte,
Stimate doamne şi stimaţi domni deputaţi,
Cu îngăduinţa dumneavoastră astăzi vă voi prezenta declaraţia politică intitulată:

România are nevoie de un președinte care să fie alături de fiecare cetățean

Ne apropiem tot mai mult de alegerile prezidențiale, alegeri prin care România își va croi soarta pentru următorii cinci ani. De aceea este atât de important deznodământul lor!

Cred că în urma acestor alegeri, România trebuie să aibă cu un președinte muncitor și implicat, care să fie alături de fiecare român, pentru că domnul Klaus Iohannis nu a fost preşedintele tuturor românilor. Ne amintim cu toții de domnul Klaus Iohannis care vorbea de „Guvernul meu” când a desemnat Guvernul Cioloş. Ne amintim de Klaus Iohannis care vorbea despre demiterea actualului Guvern, în locul căruia spunea că va pune ALT Guvern. Dar ne amintim și de domnul Klaus Iohannis care spunea că România nu este pregătită să preia Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, iar după ce președinția Consiliului Uniunii Europene a fost una de succes, președintele s-a lăudat cu aceste rezultate.

În aceste momente, românii au nevoie de un președinte harnic, nu de un președinte pentru care vacanțele sunt mai importante.

Avem nevoie de un președinte care să lucreze cu Guvernul, nu de unul care blochează activitatea lui din orgolii personale sau motive electorale. Și, mai presus de toate, ne trebuie un șef de stat care să respecte Constituția, lucru de care domnul președinte Klaus Iohannis nu a ținut cont.

E unul din motivele pentru care Partidul Social Democrat ia acum în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

Însă această decizie va trebui să fie foarte bine analizată, pentru că în România avem deja o criză. Avem o criză din punct de vedere instituţional, din punct de vedere al legilor şi actelor normative pe care trebuie să le adoptăm, din punct de vedere al stabilităţii şi al încrederii pe care alte state trebuie să o aibă în România.

Cred că ieșirea din criza politică se poate face prin formarea unei noi formațiuni politice și prin venirea la Cotroceni a unui nou șef de stat.

Acum țara noastră este pregătită pentru a avea prima femeie președinte, pe doamna Viorica Dăncilă. Un om care a arătat, atât la Palatul Victoria, cât și în cei nouă ani de europarlamentar, că este muncitor, devotat, serios. Poate să găsească soluții, să înțeleagă oamenii, să aducă bunăstare pentru toți românii.

Doamna Viorica Dăncilă este omul care nu va permite ca tăierile de salarii și pensii, respectiv concedierile, să fie o soluție de a regândi bugetul statului. Va fi președintele care va susține educația și serviciile medicale, dezvoltarea societății pe toate palierele ei.

Candidatul Partidului Social Democrat are cu adevărat șanse să devină președintele României. Însă de împlinirea acestui deziderat depinde, în egală măsură, activitatea fiecăruia dintre noi și mai apoi, de activitatea noastră va depinde modul în care va arăta viitorul tuturor.

Vă mulţumesc!

Deputat PSD de Mehedinţi
Prof. Alina Teiş

22 octombrie 2019, Camera Deputaţilor, Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *