De vorbă cu Elena Călin: de la vânzătoare la Halânga, la predarea de cursuri în Singapore și Frankfurt

Elena_CalinElena Călin povestește într-un dialog cum a plecat din Drobeta Turnu Severin și în cele din urmă a ajuns, după multă muncă și experiență acumulată, să-și deschidă propria firmă de Customer service, o companie care se ocupă de instruirea angajaților companiilor mari și foarte mari pentru a-și construi o cultură organizațională, astfel încât să presteze servicii mai bune clienților lor. Datorită acestei poziții a reușit după câțiva ani să predea cursuri la Singapore și la Frankfurt.

Elena Călin a absolvit Liceul Economic în Drobeta Turnu Severin în anul 1988 și, după mai multe încercări, a reușit să intre la Facultatea de Științe Economice a Universității din Craiova. Înainte însă de a intra la facultate, datorită unei situații precare din punct de vedere financiar, a fost nevoită să se angajeze ca vânzătoare la Halânga până în momentul în care a fost admisă la facultate. Și în timpul facultății a lucrat, pentru că avea nevoie de bani să se întrețină. “Eram preocupată să câștig bani și să învăț. Așa că am intrat în consultanță. Ulterior, după 9 ani în care am stat în Craiova, am decis să plec la București, unde în anul 2002 mi-am făcut propria firmă de consultanță în, Customer service, și am devenit expert în procese de transformare bazate pe relațiile cu clienții. N-am lucrat niciodată cu statul. Am început să învăț multe despre relația cu clienții, iar în urma experienței acumulate am fost recomandată la o Academie la Frankfurt, în Germania, unde am predat pe fiecare an relații cu clienții și transformare organizatorică. Apoi am fost în Singapore unde am fost pregătită pe metodologia de transformare organizațională bazată pe calitatea serviciilor. În prezent sunt expert în tot ce înseamnă servicii private și servicii publice. În continuare reprezint metodologia de transformare pentru România certificată de firma din Singapore”, spune Elena Călin.

Referindu-se la Drobeta Turnu Severin, Elena Călin spune că în municipiul nostru se poate face un plan de îmbunătățire a serviciilor publice. „În Drobeta Turnu Severin mi-e foarte ușor să fac o evaluare a serviciilor publice și să fac un plan de acțiune de îmbunătățire care să nu coste bani. Mai pot să vă mai spun că Severinul are potențial și poate deveni un centru de îmbunătățire a serviciilor, astfel încât bogătașii să-și cheltuiască banii”, a mai adăugat Elena Călin.

Ea și-a anunțat intenția de a candida la Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin la alegerile locale din acest an din partea Partidului PLUS.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *