De ce este Constantin Truşcă un politician autentic

Trusca_Constantin_deputatConstantin Truşcă a câştigat pentru a treia oară consecutiv funcţia de primar al comunei Şimian la alegerile parţiale din data de 11 iunie 2017. Eram sigur că dl. Truşcă va câştiga aceste alegeri, dar mă aşteptam la un procent mult mai mic decât cel rezultat în urma votului.

Dincolo de performanţa electorală în sine şi de procentul obţinut, peste 90% din voturile alegătorilor din Şimian prezenţi la urne, se cuvin menţionate câteva aprecieri asupra desfăşurării acestei campanii, dar şi a anvergurii politice a primarului reales.

Domnul Constantin Truşcă s-a comportat cu prilejul acestor alegeri ca un politician autentic. Alegerile parţiale au fost provocate de către Constantin Truşcă, prin demisia din funcţia de primar după ce a fost ales deputat în luna decembrie a anului trecut. Să provoci tu alegerile, pentru ca tot tu să revii şi să le câştigi la un scor aproape identic cu cel din vara anului trecut este o performanţă electorală notabilă.

Constantin Truşcă mai făcut ceva exemplar pentru un politician în această competiţie electorală şi anume faptul că a desfăşurată o campanie ca şi când ar fi candidat pentru prima dată. Nu a contat popularitatea de care se bucura, nu au contat realizările administrative avute în primul mandat sau scorul electoral obţinut în urmă cu exact un an de zile.

Constantin Truşcă a mers pe jos din casă în casă, din localitate în localitate, explicându-le locuitorilor comunei Şimian de ce trebuie să-i acorde votul şi de ce este important ca proiectele demarate să continuie. Din acest punct de vedere, Constantin Truşcă a făcut în campania electorală de la Şimian, alături de echipa sa, ceea ce nu a făcut toţi contracandidaţii săi la un loc, deşi era cât se poate de limpede că era favorit la câştigarea scrutinului.

Rămân la părerea că dl. Constantin Truşcă ar fi câştigat aceste alegeri şi dăcă nu s-ar fi implicat deloc în campania electorală. Simplul fapt că ar fi candidat i-ar fi adus cu siguranţă cel puţin un vot mai mult decât a luat liberalul Emilian Vîlcu, următorul clasat la foarte mare distanţă.

Cu toate acestea, primarul ales al Şimianului a înţeles că trebuie să se implice cu toată responsabilitatea în competiţia electorală. Poate tocmai acest aspect explică de ce dl. Constantin Truşcă a fost ales aproape la acelaşi procent şi de ce a fost credibil după ce tot el a provocat aceste alegeri.

Ceea ce s-a întâmplat la scrutinul parţial desfăşurat duminică în comuna Şimian, cea mai mare comună a judeţului, este un caz singular în politica mehedinţeană. Evident au mai fost cazuri de primari de comună din judeţ care au revenit pe funcţie, însă nu în maniera şi la procentul la care a făcut-o Constantin Truşcă.

Raportat la acest aspect, cred, fără teama de a greşi, că primarul Constantin Truşcă este unul dintre puţinii politicieni serioşi şi responsabili pe care îi are judeţul Mehedinţi în acest moment. A demonstrat serioziozitate şi responsabilitate în primul mandat de primar al comunei Şimian şi a demonstrat aceste calităţi şi cu prilejul campaniei pentru câştigarea celei de-a treia competiţii electorale.

De fapt, cred că este impropriu spus că în perioada celor 6 luni de zile cât a fost deputat Constantin Truşcă nu a fost primar al comunei Şimian. Chiar dacă teoretic nu mai era primar pentru că demisionase, a rămas în continuzare primarul onorific al comunei, fiind în permanent contact cu locuitorii săi. Iar această realitate este probată de faptul că deputatul Constantin Truşcă şi-a deschis cabinet parlamentar în propria comună.

Noul primarul ales al comunei Şimian face parte din categoria tinerilor politicieni mehedinţeni. Cu siguranţă Constantin Truşcă are un viitor politic şi îşi poate construi o carieră politică promiţătoare în politica locală.

În acest moment Constantin Truşcă are toate premisele pentru a crede în destinul său politic şi a demonstra că rezultatele administrative şi electorale pe care le-a obţinut în ultimul timp nu au fost întâmplătoare.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *