Dan Zorila – un mare artist de care Severinul are nevoie

Dan_Zorila

Dan Zorilă este un mare artist, un mare sentimental şi un mare iubitor de artă. A încântat cu piesele sale zeci de mii de severineni cu diverse prilejuri – concerte, Zilele severinului, spectacole.

Dan Zorilă este un om de o sensibilitate artistică aparte, un om care iubeşte tot ce este frumos: muzica, poezia, arta, literatura. Dan Zorilă însuşi, în afară de a fi un talentat solist, este, înainte de toate, şi un poet, care deja a publicat un volum de versuri. Poezia lui Dan Zorilă nu transpare din versurile pe care le-a strâns şi publicat într-un volum, ci şi din muzica sa, din textele cântecelor sale.

După ce a fost foarte mulţi ani o persoană relativ retrasă, preocupându-se mai mult de activitatea sa profesională şi artistică, Dan Zorilă a decis să se implice şi în viaţa comunităţii locale, acceptând să candideze la funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin din partea PSRO Mehedinţi. Decizia sa de a candida pentru Primăria Severinului nu este doar una salutară, ci şi una benefică. Pentru că Dan Zorilă vrea, într-adevăr, să-şi aducă o contribuţie importantă, ca urmare a experienţei pe care a acumulat-o de-a lungul anilor, la crearea unui Severin mai frumos.

Dan Zorilă are cuprins în programul său electoral idei generoase şi necesare pentru progresul municipiului Drobeta Turnu Severin, dar mai ales pentru cel cultural. Realizarea Portului Comercial, a Parcului Industrial, a unor sere în sistem Almeira-Spania, a unor fabrici de textile şi uleiuri, a Zonei Metropolitane Drobeta Turnu Severin sunt doar câteva din propunerile pe care Dan Zorilă le are în programul său intitulat „Proiect pentru Severin”.

Un capitol separat al programului său este destinat turismului, culturii, educaţiei şi sportului. Dan Zorilă îşi propune să renască cultura severineană, să facă din municipiul Drobeta Turnu Severin un adevărat centru cultural, pornind de la faptul că există un mare potenţial de creaţie în acest frumos oraş, însă acesta nu este valorificat la adevărata sa valoare tocmai datorită dezintersului administraţiei publice locale pentru această activitate. Dan Zorilă vrea şi îşi doreşte să existe un Severin înfloritor din punct de vedere cultural: să existe reviste de cultură, spectacole de teatru, unde să joace actori severineni, tabere de pictură, etc.

Dan Zorilă iubeşte creatorii, artiştii tot atât de mult cum iubeşte oraşul Drobeta Turnu Severin. De aceea a considerat că a venit momentul să se implice pentru a face ceva pentru cultura şi creatorii locali.

În urmă cu mulţi ani, la apariţia albumului său, „Pasărea străină”, scriam despre piesele sale: „Muzica lui Dan Zorilă curge ca o iubire continuă. Este iubirea primă! Ascultând-o îţi aminteşti că, adolescent fiind, te-ai îndrăgostit de o fată cu părul lung şi mers frumos. Şi chipul acela, angelic, de copilă, îţi revine în minte ca un cântec al purităţii primului fior al dragostei… Aşa este şi muzica lui Dan Zorilă – o regăsire a primei iubiri…”.

Dan Zorilă este un om de o sinceritate debordantă, tot la fel de mult cum este un mare sentimental în creaţia sa muzicală. El iubeşte municipiul Drobeta Turnu Severin şi oamenii săi, iubeşte oamenii de cultură şi cultura severineană.

Şi are curajul să o spună public şi să lupte pentru ea… să creadă în destinul Severinului cultural…

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *