Cum riscă senatorul Ionuţ Sibinescu să-şi dezamăgească alegătorii şi pe mehedinţeni

SibinescuALDE Mehedinţi a fost în mod sigur revelaţia scrutinului parlamentar de anul trecut din judeţ. Această formaţiune politică a obţinut în judeţ un scor peste media partidului pe ţară. În urma acestui scor foarte bun, Ionuţ Sibinescu a obţinut mandatul de senator de Mehedinţi la redistribuire.

După ocuparea acestei funcţii publice alese, Ionuţ Sibinescu a devenit cel mai tânăr senator pe care l-a avut judeţul Mehedinţi şi un politician cu mari perspective de afirmare în viitor.

De asemenea,  Ionuţ Sibinescu este singurul parlamentar mehedinţean preşedinte de comisie parlamentară. Sibinescu a fost ales preşedinte al Comisiei de Constituţionalitate, Libertăţi Civile şi Monitorizare a executării hotărârilor CEDO a Senatului României.

Cu toate acestea, tânărul senator mehedinţean pare că s-a îmbătat de beţia puterii, fiind un parlamentar total absent din judeţul care l-a trimis în camera superioară a Parlamentului. Toţi ceilalţi parlamentari mehedinţeni aleşi în luna decembrie a anului trecut au mai venit prin judeţul lor, au mai luat contact cu realităţile judeţului şi au mai încercat să se mai implice într-un fel sau altul.

Ionuţ Sibinescu în schimb s-a izolat total la Bucureşti, acolo unde este mare şef de comisie parlamentară. De parcă şefia pe care o deţine în Parlamentul României le-ar aduce un beneficiu direct mehedinţenilor care l-au votat şi au crezut în el.

Mai mult, în extrem de rarele comunicări prin presă pe care le are cu judeţul său, Ionuţ Sibinescu nu a mai ieşit din logica electorală, deşi alegerile s-au terminat de mult. Tânărul senator mehedinţean spune într-o demagogie politică evidentă că “românii vor avea un trai mai bun, iar atunci când ne vom prezenta din nou în faţa lor pentru a le cere votul, o vom face cu conştiinţa promisiunilor onorate”.

Care promisiuni domnule senator? Aţi îndeplinit dvs vreo promisiune din campania electorală din postura de senator al judeţului şi aţi venit în faţa mehedinţenilor să le-o comunicaţi? Nu am auzit de nicio conferinţă de presă a dvs în care să spuneţi care este activitatea dvs de senator şi ce aţi făcut pentru mehedinţeni timp de 6 luni de zile de când sunteţi în Parlamentul României.

Lăsând la o parte populismul electoral cât se poate de vizibil, tânărul senator mehedinţean demonstrează că nu a învăţat mare lucru din toată activitatea sa politica, cu atât mai puţin din scurta sa activitate de parlamentar.

Dacă Ionuţ Sibinescu consideră că politica mare se face la Bucureşti, nu în judeţul în care a fost ales şi printre oamenii săi, cărora poate doar să le dea asigurări că vor trăi mai bine, adică vorbe goale, se înşeală amarnic.

Nu aş vrea să cred că şi domnul Ionuţ Sibinescu face parte din acea categorie de tineri politicieni mehedinţeni care, odată ajunşi într-o funcţie publică mare, se consideră cei mai buni şi sunt de părere că politica începe şi se sfârşeşte cu ei.

Deocamdată Ionuţ Sibinescu nu a impresionat cu nimic în calitatea sa de senator de Mehedinţi şi nici nu a făcut ceva concret pentru judeţul său.

Dacă mai adăugăm la asta şi faptul că unii oameni apropiaţi, din staff-ul său electoral care l-au susţinut în campania electorală, se plâng de faptul că din momentul în care a ajuns senator Ionuţ Sibinescu le-a întors spatele, începem să conturăm imaginea tânărului politician mehedinţean.

Dacă vrea într-adevăr să-şi construiască o carieră politică de succes şi să devină un politician important al judeţului, ar trebui să adopte o altă atitudine.

Altfel, senatorul Ionuţ Sibinescu riscă să-i dezamăgească nu doar pe propriii săi alegători, ci şi pe mehedinţenii care cred că tinereţea sa este sinonimă cu exercitarea unui alt mod de a face politică.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *