Cum îşi consolidează Marius Screciu poziţia de primar şi unic candidat cu şanse

marius-screciuMarius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, dovedeşte reale abilităţi de politician, chiar dacă principala sa misiune este aceea de administrare a unui oraş cu suficiente probleme. Pe lângă încercarea de rezolvarea a problemelor stringente ale municipiului,k activitate la care primarul Severinului s-a implicat cu suficientă responsabilitate şi rezultate bune, Marius Screciu demonstrează şi că este un politician foarte abil. Pentru că primarul Severin reuşeşte să-şi consolideze poziţia, încercând, totodată, să-şi elimine potenţialii contracandidaţi la viitorul scrutin. Iar la cum se prezintă acum scena politică severineană, Marius Screciu are mari şanse să fie reales în funcţia de primar peste trei ani când vor avea loc alegerile locale.

Principalul contracandidat al actalului primar al Severinului la alegerile locale de anul trecut a fost liberalul Daniel Cîrjan. Competiţia a fost una foarte strânsă, însă în cele din urmă Marius Screciu a câştigat în faţa lui Daniel Cîrjan, la o diferenţă de puţin peste 1000 de voturi. Chiar dacă a beneficiat şi de susţinerea fostului primar, Constantin Gherghe, care l-a susţinut pe toată perioada campaniei electorale, meritul pentru această victorie îi aparţine exclusiv lui Marius Screciu, un politician care a crezut în şansa sa, în posibilităţile sale şi în puterea sa de convingere.

În urma unor aranjamente pentru formarea majorităţii în Consiliul Local, Daniel Cîrjan a reuşit să obţină funcţia de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severi, deşi iniţial era o altă înţelegere din care Daniel Cîrjan era exclus din schemă. Cu toate acestea, Marius Screciu nu a avut o atitudine ostilă faţă de viceprimarul liberal. Dimpotrivă, colaborarea acestuia cu viceprimarul Daniel Cîrjan este una perfectă. Marius Screciu apare foarte des la mai toate evenimentele îndeosebi alături de viceprimarul Daniel Cîrjan. Evident, există argumentul potrivit căruia trebuie să fie o colaborare şi o conlucrare între primar şi viceprimari pentru binele comunităţii.

Este adevărat, însă această atitudine este şi o tactică de politician prin care Marius Screciu elimină sau cel puţin diminuează potenţialul electoral al viceprimarului Daniel Cîrjan. Într-o eventuală candidatură şi peste trei ani, Daniel Cîrjan nu-l poate acuza pe primarul Marius Screciu din moment ce au colaborat amândoi. Mai mult, partidul viceprimarului Daniel Cîrjan este parte a majorităţii din Consiliul Local Drobeta Turnu Severin. Succesele administrative care vor fi în acest mandat se vor contabiliza în contul primarului, care este prim reprezentant al Primăriei severinene. Cu alte cuvinte, Marius Screciu îşi consolidează atât poziţia de primar, cât şi pe aceea de unic candidat cu şanse la alegerile viitoare, neavând o opoziţie reală nici ca lider de organizaţie politică, nici ca primar în cadrul Consiliului Local.

Un politician cu experienţă şi rezultate electorale

Ca politician, Marius Screciu s-a identificat cu PSD Drobeta Turnu Severin, cea mai puternică organizaţie politică locală din judeţ, pe care o conduce de foarte mulţi ani şi în fruntea căreia a avut rezultate electorale notabile. Experienţa sa politică acumulată în fruntea social-democraţilor severineni i-a configurat un profil politic aparte, de politician care îşi cunoaşte foarte bine rolul pe care şi l-a asumat. Marius Screciu s-a implicat cu suficentă energie şi devotament în activitatea de partid. A trecut şi prin momente grele, dar n-a dezarmat. Pentru că dacă organizaţia pe care o conduce a avut succese la ultimele alegeri, această performanţă electorală i se datorează în cea mai mare parte.

Ultimele competiţii electorale au demonstrat că PSD Drobeta Turnu Severin este cea mai eficientă organizaţie politică locală. La scrutinul europarlamentar din anul 2014 PSD Drobeta Turnu Severin, în frunte cu Marius Screciu, a obţinut cât toate celelalte partide la un loc, respectiv 42,26%. De asemenea, în toamna aceluiaşi ani, la alegerile prezidenţiale, PSD Drobeta Turnu Severin a scos cel mai mare scor din municipiu. Şi la scrutinul local din data de 5 iunie 2016 PSD Drobeta Turnu Severin s-a clasat pe primul loc la numărul de voturi obţinute, câştigând, totodată, funcţia de primar al municipiul.

De asemenea, cea mai puternică organizaţie locală PSD Mehedinţi a obţinut cele mai multe voturi şi la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016. Într-un fel era de aşteptat un astfel de rezultat în condiţiile în care PSD Severin a demonstrat la toate alegerile din ultimii ani, indiferent de tipul lor, că poate obţine cel mai mare număr de voturi. Meritul preşedintelui Marius Screciu a fost acela că a ştiut să păstreze organizaţia social-democrată severineană unită, să aducă tot mai mulţi membri şi să se facă un lider apreciat, ascultat şi respectat.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *