Cristi, nu fi trist, vei ajunge premierul României!

cristian_busoiSeverineanul Cristian Buşoi a pierdut bătălia pentru funcţia de preşedinte al PNL, fiind învins în mod categoric la Congresul PNL din data de 17 iunie 2017. Ludovic Orban a primit 3518 voturi, în vreme ce mehedinţeanul Critian Buşoi 952 voturi. Ca procent astea înseamnă aproximativ 78% din voturi pentru Ludovic Orban, iar Cristian Buşoi aproximativ 21%. Asta în condiţiile în care severinenanul Cristian Buşoi era favorit la câştigarea preşedinţei PNL.

Este pentru a doua oară când Cristian Buşoi pierde o bătălie internă în propriul partid. Prima dată s-a întâmplat anul trecut când a fost nominalizat de PNL drept candidat al partidului pentru funcţia de primar al Capitalei, fiind înlocuit chiar, cu Ludovic Orban, cel care l-a învins acum la şefia PNL. În cele din urmă s-a renunţat şi la Ludovic Orban. Lipsa de notorietate, de încredere, dar şi greşelile pe care le-a facut au pus capăt acestli aspiraţii politice a lui Cristian Buşoi, aceea de ajunge primarul Capitalei.

A doua înfrângere politică, şi una chiar usturătoare, suferită de Cristian Buşoi este cea de acum pentru funcţia de preşedinte al PNL. Este cea mai grea, dar şi dureroasă înfrângere politică a mehedinţeanului Cristian Buşoi din toată cariera sa politică. Cu atât mai mult cu cât Ludovic Orban a primit din partea colegilor liberali delegaţi din ţară de patru ori mai multe voturi decât Cristian Buşoi. În treacăt fie spus severineanul Cristian Buşoi nu a fost votat nici de organizaţia PNL din Mehedinţi care a anunţat cu ceva timp în urmă că susţine candidatura lui Ludovic Orban.

Mehedinţeanul Cristian Buşoi cel care nu a câştigat niciodată în toată activitatea sa politică o bătălie electorală în variantă uninominală pierde două bătălii politice importante în propriul partid.

Prima oară a fost ales deputat pe lista Alianţei D.A. Timiş la alegerile parlamentare din anul 2004. Apoi în anul 2007 a fost ales europarlamentar pe lista PNL. A fost reconfirmat în funcţia de europarlamentar pe lista PNL la alegerile europarlamentare din anii 2009 şi 2014. În prezent este europarlamentar.

Ce păcat! Ar fi fost pentru prima dată când un severinean ar fi putut ajunge preşedintele PNL.

Cristian Buşoi face parte din acea categorie de politicieni care vor funcţiile cele mai inalte. Nu îi interesează să conducă o filială politică, să consolideze un partid in teritoriu, ci vor doar să obţină anumite funcţii politice înalte datorită factorului politic.

Şi da! Cristian Buşoi este cel mai mare politician pe care l-a dat Mehedinţiul vreodată! Este politicianul înnăscut şi tânărul cu care Severinul, oraşul său natal, dar şi judeţul se mândresc! Este singurul politician mehedinţean care poate aspira la cele mai mari funcţii şi demnităţi publice în statul român! Lui i se cuvin de facto toate aceste demnităţi, chiar dacă nu poate, din înălţimea funcţiei sale de europarlamentar, să coboare în mijlocul concitadinilor săi.

Nu are timp pentru că politica mare se face doar la Bucureşti, nu în teritoriu, nu pe uliţele satelor, nu printre oameni… Acolo a dorit severineanul Cristian Buşoi să-şi înfăptuiască o carieră politică de succes, unde a suferit la Congresul PNL cea mai grea şi ruşinoasă înfrângere politică din viaţa sa.

Cristi, nu fi trist, vei ajunge premierul României! În virtutea prieteniei tale cu preşedintele Klaus Iohannis, prietenie care nu te-a ajutat la Congresul PNL de astăzi şi nu ţi-a adus voturi (asta ca să nu mai spună sau să creadă unii că preşedintele ţării şi serviciile fac preşedinţi de partide), vei fi nominalizat drept premier al României atunci când PNL va veni la guvernare.

Nu contează că ai pierdut alegerile interne în partid, că altcineva este noul lider al PNL, ţie ţi se cuvine de facto funcţia de prim-ministru al României în viitorul Guvern PNL.

Mircea Popescu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *