Cristi Busoi nu aduce voturi in Severin

Busoi_PNL_Mh

Domnul Daniel Cîrjan, candidatul PNL Mehedinţi pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, susţine în spatiul virtual al celei mai mari reţele de socializare o tâmpenie. Potrivit acestuia “orice vot pe care alegătorii l-ar acorda altor candidaţi decât cei ai PNL este, de fapt, un vot dat PSD-ului”. Este o mare tâmpenie politică şi o atitudine care denotă înainte de toate o mare teamă. Cum să spui aşa ceva ca om politic, dar mai ales ca şi candidat?

Celelalte partide de dreapta din judeţ, în mod deosebit PMP Mehedinţi şi PNŢ-CD Mehedinţi, nu au şi ele dreptul la candidaţi şi la competiţie electorală? Nu au şi ele şansa lor, atâta cât este, sau trebuie să se retragă ca să-i facă loc lui Daniel Cîrjan? A îndemnat cineva în mod public de la PMP Mehedinţi sau PNŢ-CD Mehedinţi să nu voteze cu Daniel Cîrjan? Aceste partide şi-au stabilit candidaţii pentru funcţia de primar şi îşi văd liniştite de propria lor strategie electorală, încercând, cu posibilităţile pe care le au, să convingă la rândul lor cetăţenii municipiului să le acorde votul la alegerile locale.

Ce mai face Daniel Cîrjan? Vine cu domnul Cristian Buşoi de-a stânga sa în cadrul unei conferinţe ca să-i susţină candidatura. Adică severineanul Cristian Buşoi care a scos bucureştenii din sărite cu atitudinea sa politico-electorală.

După ce a ratat în mod lamentabil din cauza propriilor gafe candidatura pentru funcţia de primar al Capitalei, europarlamentarul severinean Cristian Buşoi este folosit pe post de agent electoral pentru un candidat al PNL Mehedinţi pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin. Cine crede că prin simpla prezenţă a domnului Cristian Buşoi alături de Daniel Cîrjan cresc substanţial şansele acestuia din urmă la alegerile locale se înşeală amarnic. Cristian Buşoi nu aduce voturi în Severin, pentru că are treabă cu Severinul doar în campanii electorale şi la manifestări cu caracter festiv atunci când vin liderii săi politici de la centru în judeţul Mehedinţi. Ce a făcut domnul Cristian Buşoi pentru Drobeta Turnu Severin de când activează în politica mare de la Bucureşti?

Şi mai există un precedent, de care domnul Daniel Cîrjan se pare că a uitat. În 2008, la alegerile locale, Ion Sârbulescu s-a folosit de Cristian Buşoi în confruntarea finală cu actualul primar Constantin Gherghe, crezând că Buşoi, prin anvergura sa de politician cocoţat în politica mare, va convinge un număr însemnat de severineni să voteze pentru acesta. Cristian Buşoi a îndemnat severinenii să voteze cu Ion Sârbulescu, iar rezultatul a fost tocmai invers, Constantin Gherghe câştigând cu aproape 70% turul doi al scrutinului.

Severineanul Cristian Buşoi a pierdut bătălia pentru funcţia de primar al municipiului Bucureşti fără luptă, iar acum vine să-l înveţe pe Daniel Cîrjan cum se câştigă funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin prin luptă directă.

Mai degrabă Cristian Buşoi i-a făcut pe severineni de râs, fiind anunţat drept candidat al PNL pentru Primăria municipiului Bucureşti, susţinut la momentul respectiv de însuşi preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru ca apoi să se retragă după valul imens de antipatie şi indignare revărsat asupra sa în momentul în care a apărut într-o conferinţă cu imagini ale tragediei din Clubul „Colectiv” în spatele său.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *