Covid-19 a anulat revederea de 67 de ani de la absolvirea Liceului „Traian” din Drobeta Turnu Severin

abiAnul acesta câțiva foști elevi ai Liceului „Traian” (azi Colegiul Național „Traian”) din municipiului Drobeta Turnu Severin ar fi trebuit să se reîntâlnească la revederea de 67 de ani de la absolvirea liceului. Criza Covid-19 a anulat acest moment emoționant și, totodată, extrem de rar.

Câțiva elevi din Promoția anului 1953 a Liceului „Traian” hotărâseră și în acest an să se reîntâlnească pentru revederea de 67 de ani de la absolvirea liceului și a depăna amintiri din perioada în care au fost elevi.

Deși au sperat până în ultimul moment că se ivește o posibilitate de reîntâlnire, pentru că inițial au amânat acest moment din cauza situației existente, în cele urmă criza Covid-19, măsurile de restricții impuse au făcut imposibilă această revedere. Ultima revedere, cea de 66 de ani, a avut loc în anul 2019.

De la cea de-a 43-a revedere, elevii acestei promoții au hotărât să se întâlnească pe fiecare an. De atunci au trecut 24 de ani timp în care s-au revăzut în fiecare an consecutiv. Anul acesta ar fi trebuit să aibă loc cea de-a 25-a întâlnire consecutivă și cea de-a 67-a revedere, care însă nu s-a mai putut ține.

„Noi am vorbit tot timpul și am sperat până în ultimul moment că vom putea să ne revedem și anul acesta la revederea de 67 de ani de la absolvirea liceului. Unii colegi, stabiliți în alte orașe, precum Timișoara, București, Brașov ar fi venit și anul acesta. Din păcate, datorită situației cu acest virus nu am mai putut să organizăm această întâlnire, deși ne-am dorit foarte mult. Poate la anul, dacă se va putea și dacă vom mai putea, ne vom întâlni la revederea de 68 de ani de la absolvirea Liceului „Traian” din Drobeta Turnu Severin, a spus prof. Viorel Sahagia, absolvent al Promoției 1953 al Liceului „Traian” și fost profesor și director al acestei prestigioase unități de învățământ a județului Mehedinți.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *