Constantin Truşcă – o spectaculoasă evoluţie în patru ani

Constantin_TruscaÎn anul 2012 Constantin Truşcă, ales acum deputat pe lista PSD Mehedinţi, era o persoană total necunoscută în spaţiul politic local. Atunci a candidat pentru prima oară pentru funcţia de primar al comunei Şimian. Deşi era membru al PSD Mehedinţi, câştigarea mandatului de primar al comunei Şimian nu a fost fără emoţii. La vremea respectivă, la alegerile locale a existat o alianţă politică şi electorală, USL Mehedinţi, formată din PSD şi PNL, care a candidat în alegeri pe liste comune.

Cu toate acestea, au fost câteva comune din judeţ unde social-democraţii şi liberalii au candidat separat, considerându-se că fiecare partid avea şansa cu propriul candidat. Printre aceste localităţi a fost şi comuna Şimian.

Principalul contracandidat al lui Constantin Truşcă la Şimian la alegerile din vara anului 2012 a fost liberalul Emil Vâlcu, fratele mult mai cunoscutului politician Romulus Vâlcu, fost consilier local şi viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin. În cele din urmă a câştigat Constantin Truşcă, însă diferenţa de voturi dintre acesta şi Emil Vâlcu a fost foarte mică.

În timpul celor patru ani ai primului mandate de primar, Constantin Truşcă a transformat radical comuna Şimian, dovedindu-se un primar responsabil şi competent în exercitarea funcţiei sale administrative. Dovada implicării sale extreme de eficiente ca primar al Comunei Şimian, cea mai mare comună a judeţului Mehedinţi, este reflectată atât de realizările remarcabile avute pentru această comună şi locuitorii săi, cât şi de rezultatul votului pe care l-a obţinut pentru cel de-al doilea mandate de primar.

La alegerile locale din vara acestui an Constantin Truşcă a fost reales în funcţia de primar al comunei Şimian cu 99%, obţinând un număr de 3933 de voturi, în timp ce principalul său contracandidat, cel clasat pe locul doi, a obţinut doar 152 de voturi. Constantin Truşcă a obţinut la alegerile locale din vara acestui an cel mai mare procent al unui primar de comună din judeţul Mehedinţi, Şinian, o comună echivalentă, practic, cu un oraş.

La alegerile parlamentare din acest an Constantin Truşcă a fost ales deputat, fiind şi primul pe lista PSD Mehedinţi pentru Camera Deputaţilor.

Proaspătul deputat social-democrat a realizat o spectaculoasă evoluţie în doar patru ani, acesta fiind reales ca primar după după primul mandat cu cel mai mare procent electoral, iar apoi ales deputat în cadrul unor alegeri în care PSD Mehedinţi a obţinut cel mai mare procent din istoria sa.

Mircea Popescu  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *