Ce poate să facă Marius Screciu în primul an integral de mandat

marius_screciu

Pentru Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, 2017 este primul an în care îşi exercită atribuţiile pe parcursul întregului an. În cele 6 luni ale anului trecut de după câştigarea funcţiei de primar, efortul său a fost concentrat asupra asigurării agentului termic în municipiul Drobeta Turnu Severin, problemă în care primarul Marius Screciu s-a implicat cu maximă resposabilitate şi pe care a reuşit în cele din urmă să o rezolve.

Dată fiind situaţia extrem de dificilă a RAAN, în condiţiile în care noua centrală termică nu era finalizată, problema agentului termic a creat mari probleme administraţiei publice locale. Marius Screciu, în calitatea lui de primar, a avut un rol hotărâtor, făcând toate demersurile pe linie administrativă pentru ca severinenii să nu tremure de frig.

Dacă în această iarnă s-a reuşit găsirea unei soluţii, pentru anul 2017 trebuie rezolvată definitiv problema a, Marius Screciu va trebui să rezolve definitiv această problemă, cu alte cuvinte să fie finalizate luucrările la noua centrală.

De asemenea, primarul Marius Screciu a spus că îşi doreşte ca la nivelul Primăriei Drobeta Turnu Severin să se înfiinţeze un departament specializat pe promovarea economică şi turistică a oraşului.

Menirea acestei structuri ar fi aceea de a prezenta oportunităţile oferite de oraş în ceea ce priveşte perspectivele unor investiţii economice. “Vrem să venim în întâmpinarea celor care doresc să vină să investească la Drobeta Turnu Severin şi doresc să înfiinţez un departament special care să se ocupe de investitori. Dorim să facem o prezentare a oraşului Drobeta Turnu Severin, a oportunităţilor pe care le oferă oraşul nostru. Acestea vor fi prinse într-un catalog care va ajunge la Ambasade, la Consulate, precum şi la misiunile economice ale României”, motiva Marius Screciu necesitatea înfiinţării acestei structuri.

Evident, pe lângă această structură, trebuie gândită şi o strategie de dezvoltare economică a municipiului Drobeta Turnu Severin prin atragerea de fonduri fie guvernamentale, fie europene. Spre deosebire de anul trecut, de data aceasta, în primul său an integral de mandat, Marius Screciu are de partea atât sprijinul administraţiei judeţene, Consiliul Judeţean şi Prefectura Mehedinţi, cât şi sprijinul administraţiei centrale, Guvernul României.

Un alt aspect important pe care primarul Marius Screciu trebuie să-l aibă în vedere în anul 2017 este identificarea unei strategii culturale. Municipiului Drobeta Turnu Severin are un mare potenţial cultural, care, dacă va fi valorificat, va dezvolta foarte mult oraşul, inclusive din punct de vedere economic.

Reabilitarea Palatului Cultural “Theodor Costescu” şi a Cetăţii Medievale a Severinului oferă suficiente oportunităţi culturale cu un impact major asupra dezvoltării municipiului Drobeta Turnu Severin. O primă materializare s-a produs anul trecut, când a fost înfiinţat Festivalul Medieval al Cetăţii Severinului, care se doreşte a fi unul de anvergură naţională, însă există şi alte posibilităţi de dezvoltare ca urmare a potenţialului cultural pe care îl are în acest moment municipiul Drobeta Turnu Severin.

Mircea Popescu  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *