Ce fel de lider politic este Constantin Gherghe?

Constantin_Gherghe_Gabriela_DobrotaPMP Mehedinţi a trecut printr-o perioadă destul de dificilă după alegerile locale din vara acestui an. Deşi a obţinut doi consilieri municipali severineni, în partid au apărut tensiuni, imediat după consumarea scrutinului local. Candidatul PMP Mehedinţi pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, Gabriela Dobrotă, a făcut tot ce a putut pentru a-l îndepărta din partid pe preşedintele Eugen Golea, omul care a pus în judeţ bazele PMP Mehedinţi. În cele din urmă a reuşit să devină preşedintele PMP Mehedinţi şi să-l excludă pe Eugen Golea din partid. Gabriela Dobrotă a creat toată această tensiune în PMP Mehedinţi doar pentru a ajunge viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin. Nu a reuşit acest lucru, iar acest eşec a coincis şi cu eşecul său ca politician şi al PMP Mehedinţi. Ulterior s-a făcut fuziunea cu UNPR Mehedinţi, iar fostul primar al Severinului, Constantin Gherghe, a devenit noul preşedinte al PMP Mehedinţi.

A doua forţă politică în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin

Preluarea funcţiei de preşedinte al PMP Mehedinţi de către Constantin Gherghe ar fi trebuit să fie un mare câştig pentru acest partid. Fostul primar se bucura în continuare de multă notorietate şi încredere în rândul severinenilor. De asemenea ocuparea funcţiei de preşedinte al PMP Mehedinţi de către Constantin Gherghe ar fi trebuit să conducă la consolidarea acestui partid în judeţ, dar în mod deosebit în municipiul Drobeta Turnu Severin. Cu atât mai mult cu cât PMP devenea cea de-a doua forţă politică în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin. Înainte de fuziune PMP Mehedinţi a obţinut în urma votului din data de 5 iunie un număr de 2 consilieri municipali. UNPR Mehedinţi a candidat la alegerile locale în alianţă cu PSD, iar în urma distribuirii mandatelor i-a revenit 6 funcţii de consilieri municipali, restul de 5 mandate fiind atribuite social-democraţilor. La alegerile locale din luna iunie Alianţa PSD+UNPR a obţinut 11 mandate de consilieri locali. După această fuziune, PMP Mehedinţi a ajuns să deţină în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin un total de 8 mandate de consilieri, ceea ce plasează partidul pe locul 2 după PNL Mehedinţi, care are 10 consilieri. Chiar şi aşa, noua conducere a PMP Mehedinţi, în frunte cu Constantin Gherghe, nu a manifestat o activitate politică intensă, menită să reafirme şi să consolideze partidul în judeţ. Lovitura de graţie dată PMP Mehedinţi a fost atunci când nici Constantin Gherghe, nici Gabriela Dobrotă nu şi-au asumat responsabilitatea candidaturii la alegerile parlamentare din luna decembrie. Ambii au refuzat să îşi asume o eventuală candidatură, lăsând practic PMP Mehedinţi în imposibilitatea de veni cu oameni de imagine şi notorietate. În locul lor au fost propuşi candidaţi slabi şi neînsemnaţi. Răzvan Roşca şi Cristiana Pîrvu au fost propunerile pentru primele locuri la Camera Deputaţilor, iar Daniel Vlăduţ, primul pe lista de Senat. Cu două zile înaintea termenului de depunere a candidaturilor lista PMP Mehedinţi a fost modificată din nou: fostul preşedinte al PMP Dolj, Gelu Vişan, este candidatul pe prima poziţie la Camera Deputaţilor, iar Marius Balica, fostul candidat al partidului la Primăria comunei Eşelniţa, ocupă prima poziţie pe lista pentru Senat.

Cât de neînsemnat a devenit Constantin Gherghe?

Mai întâi trebuie făcută o precizare. Şi Răzvan Roşca, şi Daniel Vlăduţ, candidaţii propuşi iniţial pe primele locuri ale PMP Mehedinţi de la Camera Deputaţilor şi Senat sunt oameni ai fostului PMP Mehedinţi, aduşi în partid de către Gabriela Dobrotă. Este ciudat cum un om precum Constantin Gherghe, care a fost timp de 8 ani primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, nu a găsit oameni credibili pe care să-i aducă în partid pentru a fi candidaţi la alegerile parlamentare, dacă tot nu a candidat Domnia Sa. Cât de neînsemnat ca politician, ca fost primar, a ajuns să fie Constantin Gherghe? Chiar nu a reuşit Constantin Gherghe, în toată perioada celor două mandate cât a fost primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, să stabilească nişte relaţii cu nişte oameni importanţi din oraş, care apoi să-l urmeze în partid şi să candideze, încât a trebuit să accepte în primă fază candidaţi de umplutură, iar apoi să semneze, în calitate de preşedinte, pentru candidatura lui Gelu Vişan, venit din Dolj pentru a candida pe locul 1 la Camera Deputaţilor din partea PMP Mehedinţi? Ce fel de lider politic este Constantin Gherghe şi ce responsabilitate politică şi-a asumat de când conduce, în calitate de preşedinte, PMP Mehedinţi?

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *