Cazul Sorina: mult zgomot pentru nimic. Poate într-o zi doamna Sorina o să revină în Baia de Aramă…

SorinaDupă o lună de zile de când a fost luată de la familia de asistenți maternali, Sorina, fetița din Baia de Aramă care a impresionat o țară întreagă, a ajuns în Statele Unite ale Americii, la New York.

De la începutul acestei săptămâni, Sorina a devenit cetățean american, statut dobândit prin faptul că părinții săi adoptivi sunt cetățeni americani, și beneficiază de protecția acestui stat. S-a terminat, astfel, aventura în care acest copil a fost implicat.

Cazul Sorina a fost unul intens mediatizat și a ținut capul de afiș al știrilor de televiziune și al ziarelor din România, dar a ajuns și la nivelul cel mai înalt al reprezentanților statului român, nemaivorbind de impactul emoțional pe care l-a produs la nivelul opiniei publice.

S-a vorbit foarte mult despre acest caz, s-a protestat, s-au exprimat poziții oficiale la cel mai înalt nivel, s-au făcut multe…

În cele din urmă, hotărârea a rămas ca la început: Sorina este cu părinții săi adoptivi, iar acum se află deja în Statele Unite ale Americii.

Acum aproape nimeni nu mai vorbește despre acest caz, iar lucrurile sunt clare.

Cu siguranță, fiind un copil, Sorina s-a integrat acum în familia care a adoptat-o, devenind un membru al acesteia și a depășit trauma din momentul ridicării ei de la familia de asistenți maternali care au crescut-o, iar ea se va dezvolta în noua ei familia și în statul al cărui cetățean este.

Dincolo de situația în care a fost implicată, Sorina a reușit să facă o localitatea foarte cunoscută. Dacă nu erau prea mulți din țară care să fi auzit de Baia de Aramă, cel mai mic oraș din județul Mehedinți, odată cu declanșarea cazului Sorina, această localitate a devenit celebră în toată țara.

Probabil că după foarte mulți, când va fi mare, din îndepărtata Americă, Sorina va vedea înregistrările cu ea, difuzate excesiv de televiziuni în ultimele săptămâni, și, probabil, se va amuza singură cum a devenit celebră în România…

Și poate… tot într-o zi… doamna Sorina se va reîntoarce în Baia de Aramă, să revadă locul în care s-a născut și a copilărit până la vârsta de acum, să-și reîntâlnescă “mama” care a crescut-o și să-și revadă “surioara” cu care s-a jucat împreună până în momentul când a plecat de acolo…

Și s-ar putea ca atunci doamna Sorina să realizeze că poate să facă și ea multe, să ajute mult localitatea sa natală…

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *