Cătălin Voinea Mic, un preşedinte prea… mic pentru PMP Mehedinţi

Catalin_Voinea_MicPMP Mehedinţi traversează una dintre cele mai dificile perioade din existenţa sa pe scena politică locală. Deşi este un partid care a obţinut consilieri locali şi este unul parlamentar, această formaţiune politică este ca şi inexistentă ca manifestare în spaţiul politic local.

PMP Mehedinţi devine pe zi ce trece un partid tot mai slab, fără nicio posibilitate de afirmare politică la nivelul judeţului. Noul preşedinte interimar al PMP Mehedinţi, Cătălin Voinea Mic, nu a fost nici pe departe un lider judeţean care contribuie la o activitate politică susţinută a partidului pe care îl conduce.

Declin politic evident

Declinul politic al PMP Mehedinţi a fost evident după scrutinul local de anul, când Eugen Golea, fostul preşedinte al partidului, a fost îndepărtat de la conducerea formaţiunii şi înlocuit cu Gabriela Dobrotă. Aceasta a avut o prestaţie extrem de slabă în scurta perioadă cât a deţinut funcţia de preşedinte al PMP Mehedinţi.

După alegerile locale din vara anului trecut, scrutin în urma căruia Gabriela Dobrotă a ratat în mod lamentabil şansa de a deveni viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, PMP Mehedinţi a fost un partid ca şi inexistent în arena politică locală. Gabriela Dobrotă a lăsat impresia că nu mai este interesată de activitatea politică a PMP Mehedinţi după ce a pierdut funcţia de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin.

De fapt, după consumarea scrutinului local întregul efort politic al Gabrielei Dobrotă a fost acela de a-l îndepărta din fruntea partidului şi din partid pe Eugen Golea, fostul preşedinte al PMP Mehedinţi, cel care a pus bazele PMP Mehedinţi şi cel care a afirmat partidul în judeţ.

Gabriela Dobrotă a călcat totul în picioare, cu riscul de a distruge PMP Mehedinţi, doar pentru a ajunge viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin. După ce nu a obţinut ce şi-a dorit, Gabriela Dobrotă nu s-a mai implicat deloc în activitatea de partid, deşi era preşedintele PMP Mehedinţi.

Din acel moment, partidul nu a mai contat în teritoriu, fiind lăsat de izbelişte de către Gabriela Dobrotă care nu mai avea nicio motivaţie să se implice.

Nici fuziunea cu UNPR Mehedinţi nu s-a dovedit în cele din urmă o soluţie viabilă de relansare în judeţ, chiar dacă iniţial s-a crezut că prin preluarea funcţiei de preşedinte de către Constantin Gherghe, fostul primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, PMP Mehedinţi se va lansa în forţă în judeţ. În cele din urmă soluţia Constantin Gherghe a fost un eşec politic lamentabil.

De când a devenit preşedintele PMP Mehedinţi, Constantin Gherghe a lăsat impresia unui preşedinte de formă, care nu este interesat aproape deloc de performanţele politice şi electorale ale PMP Mehedinţi. În final acesta a fost înlocuit la conducerea PMP Mehedinţi cu un preşedinte interimar adus de la centru, Cătălin Voinea Mic.

Un preşedinte inexistent

Cătălin Voinea Mic a fost numit în primăvara acestui an preşedinte interimar al PMP Mehedinţi ca urmare a rezultatului foarte slab obţinut de PMP Mehedinţi la alegerile parlamentare din luna decembrie a anului trecut, scrutin la care formaţiunea condusă la acea vreme de Constantin Gherghe a obţinut un procent de puţin peste 3%.

Cătălin Voinea Mic, care este membru al Comisiei de Arbitraj şi Integritate al PMP, nu s-a remarcat prin ceva deosebit în fruntea PMP Mehedinţi, cel puţin la nivelul comunicării politice. Asta a făcut ca PMP Mehedinţi să fie în continuare un partid fără un mesaj politic coerent şi fără o activitate politică vizibilă.

Este adevărat că formaţiunea a propus candidaţi pentru cele două comune ale judeţului la alegerile parţiale din luna iunie, însă este departe de a emite pretenţii că s-a consolidar în teritoriu. În aceste condiţii este puţin probabil că preşedintele Cătălin Voinea Mic are capacitatea şi forţa să relanseze PMP Mehedinţi în judeţ.

Mircea Popescu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *