Bienala Gheorghe Anghel la Turnu-Severin

Gheorghe_Anghel

În organizarea Muzeului Regiunii Porţilor de Fier va avea loc la Drobeta Turnu Severin prima ediţie a Bienalei Naţionale de Artă Contemporană. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Universitatea Naţională de Arte şi Ministerul Culturii şi se va deschide pe data de 25 martie 2016.

În cadrul acestui important eveniment la Drobeta Turnu Severin vor veni nume consecrate ale artei plastice din România precum sculptorul Mircea Roman, academicianul Mircea Dumitrescu, academicianul Viorel Mărginean. De asemenea, va fi prezent şi preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România, Petru Lucaci. “Gheorghe Anghel este unul dintre cei mai mari sculptori români, după Constantin Brâncuşi, născut la Drobeta Turnu Severin. Ne mândrim cu opera lui Gheorghe Anghel, ne mândrim cu renumele lui Gheorghe Anghel, ni se pare absolut normal să creăm un eveniment de anvergură naţională, pentru început, iar mai departe el se va dezvolta şi ne propunem ca în timp el să se dezvolte şi să devină un eveniment cultural internaţional. Suntem foarte aproape de deschiderea acestui eveniment, pe data de 25 martie 2016 şi de aceea am considerat că trebuie să îi informăm pe severineni şi să îi rugăm să fie alături de noi pentru un eveniment la care participă artişti contemporani importanţi din ţară, un eveniment pe care l-am creat în parteneriat cu Universitatea Naţională de Arte şi cu sprijinul Ministerului Culturii, un eveniment pe care dorim să îl dezvoltăm în aşa măsură şi să aibă o aşa calitate şi ţinută, încât să intre în calendarul evenimentelor Ministerului Culturii”, a spus Doiniţa Mariana Chircu, managerul Muzeului Regiunii Porţilor de Fier din Drobeta Turnu Severin.

banner1

Cu acest prilej, în Drobeta Turnu Severin vor avea loc două evenimente culturale de excepţie. Începând cu data de 25 martie 2016 şi până în 25 aprilie 2016, la Muzeul de Artă din Drobeta Turnu Severin va fi organizată o expoziţie cu lucrări ale sculptorului severinean Gheorghe Anghel, care se află în patrimoniul local, iar la Palatul Cultural “Theodor Costescu” va avea loc o expoziţie de artă contemporană, ce va cuprinde 45 de lucrări ale celor mai cunoscuţi artişti plastici din România.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *