Au început lucrările de reabilitare a Spitalului Orășenesc Vânju-Mare

Spital_VanjuSpitalul Orășenesc din Vânju Mare a intrat într-o etapă mult așteptată, aceea de execuţie a lucrărilor de reabilitare, extindere şi modernizare.

„Echipele de muncitori au organizat șantierul și au trecut la decopertarea fațadei. Urmează decopertarea integrală a pereților interiori, înlocuirea tâmplăriei de lemn cu cea de PVC, realizarea suprafețelor antibacteriene în interior și apoi lucrările de izolare termică. Sunt pași importanți pentru ca la finalul lucrărilor care presupun recompartimentare, circuite sanitare conforme noilor reglementări, dar și extindere, populația din zona de sud a județului să aibă o unitate medicală modernă și eficientă de care, din păcate, a fost vitregită pentru o lungă perioadă de timp.

Foarte important este că lucrările care se realizează la clădirea spitalului nu vor bloca activitatea medicală, oprită în această perioadă din cauza Coronavirusului. Imediat ce restricțiile medicale vor fi ridicate, unitatea va funcționa la parametri la care a funcționat și până acum, ca secție externă a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin.

Reabilitarea este o investiţie a Consiliului Județean Mehedinți pe care o voi monitoriza îndeaproape și vă voi ține la curent cu stadiul lucrărilor, așa cum se întâmplă în cazul tuturor obiectivelor de investiții pe care le gestionăm”, a declarat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Spital_Vanju1Unitatea va avea un număr de aproximativ 70 paturi pentru spitalizare continuă și spitalizare de zi și vor funcționa:

– secție de medicină internă;
– 5 compartimente: Pediatrie; Primiri Urgențe; Chirurgie generală; Obstetrică – Ginecologie și Neonatologie;
– laborator de radiologie,ambulatoriu;
– bloc operator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *