Alina Teiş, deputat PSD de Mehedinţi: „Trenule, maşină mică”

Alina_Teis_declaratieDeputata PSD de Mehedinţi, Alina Teiş, a susţinut astăzi, 21 februarie 2018, o declaraţie politică de la tribuna Camerei Deputaţilor prin care atrage atenţia că pe dealul Balota din judeţul Mehedinţi este o problemă serioasă cu circulaţia trenurilor pe linia de cale ferată, iar CFR nu rezolvă această problemă.

Iată textul declaraţiei politice:

 

Distinse domnule preşedinte,

Stimate doamne şi stimaţi domni deputaţi,

Cu îngăduinţa dumneavoastră astăzi vă voi prezenta declaraţia politică intitulată:

„Trenule, maşină mică”

Parafrazând vechiul cântec „Trenule, maşină mică!”, noi, mehedinţenii, cei care îndrăznim să călătorim cu trenul în zilele de azi, am putea să adăugăm versuri noi, de genul:

                              Trenule, maşină mică,

                              Stai la Balota o clipă!

                              Şi uită-te-n stânga-n dreapta,

                              Dacă şina te primeşte

                              Şi nu te rostogoleşte…

Făcând haz de necaz cu această parodie, vreau să atrag serios atenţia că, în zona kilometrului 346, numită şi Dealul Balota, judeţul Mehedinţi, de pe magistrala C.F.R. Bucureşti – Timişoara, este o adevarată aventură a mecanicilor de locomotivă să îşi conducă maşinăriile, fie ele şi electrice şi bine computerizate.

Numai în ultimele luni au avut loc mai multe incidente, dintre care unele au fost deraieri, iar în unele cazuri, chiar reprezentanţii presei au descoperit unele defecţiuni periculoase ale şinelor, evitând în ultimul moment accidente, care puteau să aibă multe victime omeneşti.

La trecerea celor aproape 4 kilometri mai ales la coborâre, spre Timişoara, garniturile de tren scârţâie din toate încheieturile, „rugându-se” Domnului să găsească în faţa şinele întregi sau să nu se desprindă sub greutate. Viteza de rulare nu este mai mare de 5 km/oră, iar zgomotul produs sperie călătorii şi provoacă ţipete copiilor din tren. Un călător indiferent de vârsta, dacă ar porni în acelaşi timp cu trenul din vârful dealului Balota până la baza lui, în mod sigur ar ajunge cu cel puţin 5 minute înainte.

Şi acest lucru nu este de ieri, de azi. C.F.R.- ul, în schimb, este mut. Păstrează o tăcere suspectă faţă de populaţie. Repară sau se face că repară căile de rulare cu firme care au încasat milioane de lei şi au făcut lucrări de mântuială sau care au încasat banii şi au abandonat lucrările.

Considerăm că şi noi, cei care folosim transportul pe căile ferate avem dreptul la confort şi siguranţă şi pe acest tronson, pe care îl parcurgem în deplasarea noastră, iar trenul să redevină, aşa cum spune cântecul, o adevărată ”maşină mică”.

Vă mulţumesc!

Deputat PSD Mehedinţi,

Prof. Alina Teiş

Bucureşti, 21 februarie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *