Alina Teiş, deputat PSD de Mehedinţi: „Lucrurile începute trebuie terminate!”

Deputat_Alina_Teis3Deputata PSD de Mehedinţi, Alina Teiş, a transmis un comunicat de presă prin care atrage atenţia asupra riscului de producere a unor inundaţii cu consecinţe mari asupra populaţiei în zona barajului Dumbrava – Rocşoreni din judeţul Mehedinţi. În acest sens, parlamentarul mehedinţean spune că este imperios necesar ca lucrările începute în această zonă să fie finalizate pentru a reduce impactului inundaţiilor, întrucât acestea pot produce şi victime omeneşti.

Comunicat de presă

Inundaţiile din zilele trecute ne-au adus, din nou, în atenţie, aşa cum spunea şi domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, de „unele lucruri începute şi neterminate”.

Un astfel de lucru „început şi neterminat”, legat de perioada inundaţiilor din judeţul Mehedinţi, din anul 2014, îl reprezintă şi lucrarea „Punerea în siguranţă a barajului Dumbrava – Rocşoreni, judeţul Mehedinţi”, care făcea parte dintr-un complex obiectiv de investiţii de „Amenajare complexă a râului Jiu…”.

Această lucrare, având ca beneficiar de investiţii Administraţia Bazinală de Apă Jiu, era necesară pentru că există riscul structural ce poate fi provocat prin cedarea barajului în zona deja degradată a descărcătorului de ape mari sau a altei zone a barajului şi inundarea localităţilor Albuleşti, Valea Marcului, Piria, Iordăcheşti, Valea lui Pătru şi Scăeşti din judeţele Mehedinţi şi Dolj.

Din aceste considerente, impactul lucrărilor este unul pozitiv, prin reducerea efectelor şi a pagubelor asupra populaţiei cauzate de fenomenele naturale asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice, în principal de inundaţii, favorizând dezvoltarea generală a zonei, creşterea încrederii în rândul populaţiei şi a agenţilor economici din zonă în legătură cu mai buna protecţie a bunurilor.

Este adevărat, de când a fost preluat obiectivul de la autorităţile locale, secţia de Gospodărire a Apelor Mehedinţi a încercat, cu eforturi deosebite, să întreţină siguranţa funcţionării barajului. Dar, la limitele minime, fără a fi previzionate consecinţele în ceea ce priveşte gestionarea unor fenomene extreme şi de risc la inundaţii de către Administraţia Bazinală de Apă Jiu, cu scopul reducerii, pe cât este posibil, a consecinţelor negative.

Ca deputat de Mehedinţi, am responsabilitatea să atrag atenţia că există riscul unor consecinţe deosebite în caz de inundaţii în zona barajului Dumbrava – Rocşoreni, judeţul Mehedinţi şi, de aceea, este urgent să terminăm lucrările şi proiectele începute aici pentru reducerea impactului inundaţiilor prin evitarea posibilelor victime din rândul populaţiei şi colectivităţilor de animale, expuse riscului de inundaţii.

Alina Teiş
Deputat PSD de Mehedinţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *