Aladin Georgescu: „Via Transilvanica este un proiect pe care l-am sprijinit pentru promovarea judeţului Mehedinţi”

Aladin_Georgescu_Via_TransilvanicaPreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a avut, astăzi, 13 februarie 20189, o întâlnire cu prefectul judeţului, Nicolae Drăghiea, primarii din Drobeta Turnu Severin şi cei ai localităților din zona de nord a judeţului Mehedinţi, conducerea Geoparcului Platoul Mehedinţi, a Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi a Direcţiei Silvice Mehedinţi, în cadrul căreia a stabilit detaliile pentru definitivarea traseului “Via Transilvanica” ce va străbate judeţul Mehedinţi.
„În perioada următoare vom stabili traseul exact pe teritoriul judeţului Mehedinţi şi vom face toate demersurile pentru ca el să poată fi străbătut pe jos sau cu bicicleta, nefiind vorba despre un traseu de-a lungul drumurilor judeţene sau naţionale, ci despre o potecă marcată cu borne kilometrice şi indicatoare. “Via Transilvanica” este un proiect al Asociaţiei Tăşuleasa Social care leagă zece judeţe din ţară în vederea promovării istoriei, frumuseţilor naturii şi culturii româneşti şi pe care l-am sprijinit încă de la lansare pentru promovarea judeţului Mehedinţi”, a declarat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.
Punctul de plecare al traseului de aproximativ 950 kilometri este municipiul Drobeta Turnu Severin, unde în urmă cu 153 de ani, Regele Carol I a sosit cu vaporul pe Dunăre şi a păşit, pentru prima oară, pe pământ românesc. Traseul porneşte către nordul judeţului Mehedinţi, străbate toată Transilvania şi se opreşte la Putna unde se odihneşte Ştefan cel Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *