Aladin Georgescu, reales în funcția de președinte al PSD Mehedinți

Aladin_Georgescu_Conf_PSDLa Palatul Culturii “Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin a avut loc astăzi, 18 iulie 2019, Conferința Județeană a PSD Mehedinți. La eveniment a participat conducerea PSD în frunte cu premierul Viorica Dăncilă, președintele PSD, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, președinte executiv al PSD, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, dar și miniștrii Sorina Pintea, nministrul Sănătății, Marius Budăi, ministrul Muncii, Petre Daea, ministrul Agriculturii. De asemenea au fost prezenți toți parlamentarii de Mehedinți ai acestui partid, senatorul Liviu Mazilu și deputații Alina Teiș, Vlad Bontea și Alexandru Bălănescu.

La Conferința Județeană a PSD Mehedinți au participat 561 de delegați.

În raportul de activitate pe ultimii 4 ani, prezentat de președintele Aladin Georgescu, a fost evidențiată activitatea politică și administrativă desfășurată de PSD Mehedinți de la ultima Conferință județeană.

“Această Conferință județeană reprezintă un eveniment politic important pentru noi ca partid. Ne așteaptă lupte politice grele, iar eu am convingerea că noua conducere a PSD Mehedinți are capacitatea să le câștige. Ultima perioadă a fost mai încărcată în evenimente și ne-a a testat loialitatea față de partid. Dar aici, față de ultima conferință din 2015, marea majoritate din membri PSD cu care am pornit la drum sunt acum aici. În organizație domnește echilibrul și respectul reciproc. Au mai fost divergențe de opinii, dar le-am rezolvat și au fost adevărate lecții pentru noi, am învățat din propriile greșeli. Activitatea politică a fost una prolifică, ne-am îndeplinit majoritatea obiectivelor pe care ni le-am propus la ultima conferință județeană din 2015. PSD Mehedinți are 55 de primari din total de 66 de primari câți avem în județ, 397 consilieri locali, 18 mandate din 31 de mandate la Consiliul Județean și avem președintele CJ Mehedinți și primar în municipiul reședință de județ. La ultimele alegeri locale am câștigat toate primăriile orașelor din Mehedinți. după alegerile parlamentare din anul 2016, avem 3 deputați din 4 și 1 senator din 2, toți persoane competente. Anul 2019 a fost unul activ pentru organizația noastră, în care fiecare s-a implicat, organizațiile locale au membri activi. În 2019 – 2020 îmi doresc ca rezultatele să fie pe măsura potențialului pe care îl avem. Mă bazez pe voi toți”. a spus în raportul de activitate Aladin Georgescu.

Președintele PSD Mehedinți a menționat și obiectivele pe care și le-a propus PSD Mehedinți pentru următorul mandat, acestea fiind: pregătirea și câștigarea alegerilor prezidențiale, intensificarea activității online a organizației județene, perfecționarea tehnicilor de comunicare și, implicit, identificarea de comunicatori la nivel județean, organizarea de sesiuni de pregătire pe teme social democrate pentru membri, creșterea numărului de membri.

La finalul lucrărilor Conferinței județene, Aladin Georgescu a fost reales în funcția de președinte al PSD Mehedinți.

Senatorul Liviu Mazilu a fost reconfirmat în funcția de secretar general al PSD Mehedinți.

Bătălia cea mai important a fost cea pentru funcția de președinte executiv al PSD Mehedinți. Pentru această poziție în partid au candidat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, cel care deținea acestă funcție, și Constantin Trușcă, primarul comunei Șimian. Marius Screciu a câștigat această funcție cu 358 de voturi, în timp ce Constantin a obținut 193 de voturi.

„Ziua de astăzi a fost una deosebit de importantă pentru Organizația PSD Mehedinți, pe de o parte pentru că a fost reconfirmată în funcție conducerea județeană, iar pe de altă parte, pentru că am fost onorați ca la Conferința Județeană Ordinară să avem alături întreaga conducere centrală a PSD.
Le mulțumesc pentru susținere, doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, președintele PSD, domnului ministru al Finanțelor Publice și totodată, președinte executiv al PSD, Eugen Teodorovici, domnului secretar general al PSD, Mihai Fifor, dar și doamnei ministru al Sănătății, Sorina Pintea, domnului ministru al Agriculturii, Petre Daea, domnului ministru al Muncii, Marius Budăi, prezenți astăzi în Mehedinți. Este pentru prima dată când la o conferință județeană, organizația centrală este reprezentată la acest nivel. În cadrul conferinței, am primit și vești bune din partea domnilor miniștri: în a doua săptămână a lunii august, la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin va fi instalat aparatul RMN, continuă invetițiile în sistemul de irigații din Mehedinți, iar Guvernul va sprijini iarna viitoare, Primăria Drobeta Turnu Severin pentru asigurarea agentului termic.
Conferința Județeană a Organizației PSD Mehedinți de astăzi a confirmat încă o dată faptul că suntem o formațiune puternică, apreciată la nivel național și avem toate premisele pentru a obține rezultate foarte bune în luptele electorale care ne așteaptă, așa cum am făcut-o până acum!
Le mulțumesc celor peste 500 delegați ai PSD Mehedinți pentru votul care m-a reconfirmat în funcția de președinte al PSD Mehedinți și sunt convins că împreună, în continuare, cu multă muncă, determinare și experiență, ne vom duce la îndeplinire obiectivele politice!
Îi felicit pe primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu și primarul comunei Șimian, Constantin Trușcă, pentru competiția pe care au avut-o la funcția de președinte executiv al PSD Mehedinți, în urma căreia, Marius Screciu a fost reconfirmat în funcție.
Mă bazez în continuare pe susținerea, experiența și expertiza domnului secretar executiv al PSD Mehedinți, Liviu Mazilu, care a fost reconfirmat de asemenea, în funcție, dar și pe sprijinul domnilor primari ai Partidului Social Democrat și al consilierilor județeni, municipali și locali!
Ne așteaptă alegeri electorale importante pe care sunt convins că împreună, le vom câștiga și vom menține Organizația PSD Mehedinți printre primele în țară, așa cum s-a întâmplat până acum”, a spus Aladin Georgescu, președintele reales al PSD Mehedinți.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *