Aladin Georgescu în fața ultimei provocări a anului. PSD Mehedinți are infrastructură politică de peste 40% din voturile exprimate în județ

Aladin_Georgescu_CJMPeste câteva zile se intră oficial în campania electorală pentru funcția de președinte al României. Deși este un scrutin național, nu unul local, aceste alegeri sunt foarte importante pentru toate partidele județene angrenate în această competiție, mai importante chiar decât alegerile europarlamentare din primăvara acestui an. Pentru că este vorba despre orgoliul partidelor și al liderilor lor ca organizațiile județene să obțină un scor foarte bun în clasamentul național.

Spuneam într-un articol că pentru anul 2019 președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, are 3 mari provocări. Pe primele două le-a trecut cu bine, cu alte cuvinte și-a atins obiectivul politic propus. A obținut un scor foarte bun la alegerile europarlamentare din acest an, rezultat care a propulsat organizația județeană Mehedinți pe locul 3 la nivel național. Apoi în vara acestui an a fost reales, în cadrul Conferinței județe de alegeri, în funcția de președinte al PSD Mehedinți.

Alegerile prezidențiale din luna noiembrie a acestui an reprezintă ultima mare provocare politică a președintelui Aladin Georgescu.

Alegerile prezidențiale din acest an sunt foarte importante pentru Aladin Georgescu și PSD Mehedinți din două perspective.

În primul rând este vorba despre dorința PSD Mehedinți de a-și păstra și consolida poziția de pe podium câștigată la scrutinul europarlamentar. Atunci a fost pentru prima dată când PSD Mehedinți a urcat pe podiumul național la un scrutin electoral. Cu siguranță liderii PSD Mehedinți își doresc să-și păstreze această poziție.

În cel de-al doilea rând este vorba despre programul local de guvernare. Un rezultat foarte bun la alegerile prezidențiale conferă PSD Mehedinți o greutate mai mare și o influență politică mult mai mare la nivelul conducerii PSD și a Guvernului României, care are drept consecință sprijin și susținere guvernamentală pentru proiectele de dezvoltare propuse la nivelul administrației publice locale. Deja s-a discutat și ajuns la un acord privind trecerea Portului din Drobeta Turnu Severin în administrarea Primăriei, însă acesta este doar un obiectiv, pentru că pe lângă acesta sunt mult mai multe.

Din acest punct vedere PSD Mehedinți va aborda competiția electorală prezidențială cu toată seriozitatea și responsabilitatea.

La cum arată în prezent scena politică locală, realitatea politică, PSD Mehedinți, care este cea mai mare forță politică a județului, va câștiga fără probleme aceste alegeri în județ. Singura necunoscută este doar cu ce procent își va adjudeca acest scrutin. PSD Mehedinți are în clipa de față infrastructură politică de peste 40%. Cu alte cuvinte, la fel ca și la alegerile europarlamentare, și la alegerile prezidențiale de luna viitoare PSD Mehedinți are capacitatea de a câștiga peste 40% din voturile alegătorilor prezenți la urne din județ.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *