Aladin Georgescu, în cea mai importantă poziție de influență politică în Guvernul României și în conducerea PSD

Aladin_Georgescu_CJMRezultatul alegerilor europarlamentare, evenimentele care au avut și care vor avea loc în PSD, dar și eșecul moțiunii de cenzură au configurat o nouă realitate la nivelul organizației județene a PSD Mehedinți.

Scrutinul europarlamentar din județului Mehedinți, alegeri pe care PSD Mehedinți nu doar că le-a câștigat, dar s-a și clasat pe locul 3 la nivel național, după Teleorman și Olt, au plasat organizația mehedințeană pe o poziție net favorabilă la nivelul conducerii centrale a partidului, ceea ce îi dă o greutate în Guvern și în partid.

Acest rezultat, coroborat și cu noile alegeri care vor avea loc în interiorul PSD la apropiatul Congres extraordinar în care va fi aleasă noua conducere a partidului, îl propulsează pe președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, în cea mai importantă poziție de influență politică de până acum atât la nivelul Guvernului României, dar și al noii conduceri a PSD.

În urma eșuării moțiune de cenzură, este foarte probabil că PSD și ALDE își vor termina mandatul la guvernare. Cu alte cuvinte, este puțin probabil că actuala coaliție de guvernământ va mai fi demisă până la alegerile legislative de anul viitor.

Nu știu dacă Aladin Georgescu va candida pentru vreo funcție la conducerea PSD, în afara celei conferite în mod statutar, ca președinte de organizație județeană, funcție pe care, în urma rezultatului de la alegerile europarlamentare cel mai probabil ar primi-o la Congres din partea colegilor săi.

Dincolo însă de acest aspect, noua situație este una extrem de benefică pentru Aladin Georgescu. Ca urmare a influenței politice pe care o are acum în Guvern și în PSD, datorită rezultatului foarte bun la alegerile europarlamentare, poate să facă multe lucruri bune pentru județul Mehedinți din dubla sa calitate: cea de președinte al Consiliului Județean Mehedinți și președinte al PSD Mehedinți.

Cred că acum poate atrage mai multe fonduri în județ, poate demara mai multe proiecte și poate avea mai multă susținere din partea Guvernului României pentru ceea ce și-a propus să facă la nivelul județului Mehedinți.

În eventualitatea în care PSD rămâne la guvernare până la alegerile parlamentare, care vor avea loc la sfârșitul anului 2020, este suficient timp pentru obținerea unui sprijin guvernamentale mult mai mare în demararea proiectelor de interes local.

Pe de altă parte, are și o motivație personală, întrucât în mod sigur va fi candidatul PSD Mehedinți pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți la alegerile locale din luna iunie a anului viitor, iar, cum viitorii președinți de CJ vor fi aleși uninominal, direct de către alegători, trebuie să vină în fața acestora cu realizări concrete pentru a cere votul de încredere.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *