Aladin Georgescu i-a acordat marii artiste a Mehedinţiului, Domnica Trop, titlul de cetăţean de onoare al judeţului

Domnica_Trop_cetatean_MHHPreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, i-a acordat, miercuri, 19 decembrie 2018, în numele instituţiei pe care o conduce, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Mehedinţi doamnei Domnica Trop, o mare artistă a judeţului Mehedinţi, cântăreaţa de muzică populară care a fost declarată de UNESCO “Tezaur uman viu”.

Totodată, începând cu anul 2019, Consiliul Judeţean Mehedinţi, prin Centrul Cultural “Nichita Stănescu”, va organiza Festivalul de muzică populară ,,Domnica Trop”.

Domnica_Trop_cetatean_MH1„Ca o recunoaţtere a activităţii în transmiterea şi conservarea patrimoniului cultural al poporului român şi al judeţului Mehedinţi, le-am propus astăzi colegilor consilieri, în şedinţa ordinară a lunii decembrie, să acordăm titlul de CETĂŢEAN DE ONOARE AL JUDEŢULUI MEHEDINŢI doamnei DOMNICA TROP pe care, cu mult respect, o consider ambasador al folclorului mehedinţean. Mă înclin în faţa Domniei Sale pentru toate eforturile pe care le-a făcut de-a lungul carierei de-o viaţă pentru promovarea, păstrarea şi transmiterea valorilor autentice care ne definesc pe noi, mehedinţenii. Mama Domnica nu a avut neapărat o carieră profesională, ci şi-a trăit viaţa prin versurile zonei de munte a judeţului Mehedinţi. Odată cu înmânarea plachetei cu titlul de cetăţean de onoare, i-am transmis toate gândurile bune de sănătate şi respect, pentru faptul că este un reper al cântecului popular românesc şi păstrător al valorilor autentice”, a declarat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *