Aladin Georgescu: „Este cel mai important contract care privește clădirea și cea mai mare investiție făcută la Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin”

Aladin_Georgescu_CJMMPreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a făcut o prezentare a demersurilor făcute de către Consiliul Județean Mehedinți în ultimii 3 ani privind reabilitarea Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin. Pkecând de la premisa că preocuparea CJ Mehedinți a fost aceea de a asigura cadrelor medicale și pacienților condiții cât mai bune, Aladin Georgescu a spus că vineri a semnat la Ministerul Dezvoltării, în prezența ministrului Daniel Suciu, contractul de finanțare „Modernizare/recompartimentare spații interioare și eficientizare energetică a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, a cărui valoare este de 77.361.379, 14 lei (aproximatix 16. 627.915, 99 euro). Acesta este cel de-al 6-lea contract semnat pentru cea mai mare unitate spitalicească a județului Mehedinți, iar fondurile sunt asigurate de către Uniunea Europeană, Guvenul României și contribuție proprie a CJ Mehedinți.

„Proiectul vizează reabilitarea și modernizarea întregii clădiri a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin construite în anul 1982. Este cel mai important contract care privește clădirea și cea mai mare investiție făcută. Valoarea acestuia se ridică la suma de 77 milioane de lei. În acest moment pot să vă spun că avem tot ce ne-am propus pentru Spitalul Județean de Urgență, pentru că dacă în perioada 2007-2013 nu am atras niciun euro pentru Spitalul Județean, în cadrul POR 2014-2020 am depus toate cererile de finanțare. Mulțumesc Guvernului PSD pentru sprijinul acordat în implementarea acestor proiecte pentru județul Mehedinți”, a declarat Aladin georgescu.

Potrivit proiectului, principalele lucrări propuse pentru a fi realizate la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin sunt: Lucrări anvelopare termică a fațadelor, recompartimentări interne ușoare pentru crearea de grupuri sanitare în fiecare salon, montarea de covoare PVC antibacterian în saloane băi și holuri, înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare, crearea de facilități pentru persoanele cu dizabilități, modernizarea tuturor grupurilor sanitare existente, schimbarea în totalitate a rețeleolr electrice, termice, sanitare, montare sistem panouri fotovoltaice (352 bucăți), montarea unei centrale termice proprii pe gaz natural ce va asigura energia necesară atât încălzirii clădirii, cât și apa caldă menajeră, montarea de instalații de ventilație pentru întreaga clădire în locul aparatelor de aer condiționat, refacerea și modernizarea instalației de gaze medicale, montarea de sisteme de alertare în saloane cu butoane de panică.

Aladin Georgescu a mai precizat că în cel mai scurt timp Consiliul Județean Mehedinți va demara procedura de achiziție pentru proiectare și execuție lucrări, astfel încât populația județului Mehedinți să beneficieze în cel mai scurt timp posibil de servicii medicale în cele mai bune condiții.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *