Aladin Georgescu, după întâlnirea cu ambasadorul Republicii Polone: “Judeţul Mehedinţi este pregătit să atragă investitori polonezi”

Ambasador_PoloniaAmbasadorul Republicii Polone, Excelenţa Sa, Marcin Wilczek, a efectuat o vizită în municipiul Drobeta Turnu Severin, unde s-a întâlnit cu oficialităţile judeţului Mehedinţi. La discuţiile care s-au purtat la Palatul Administrativ au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, şi preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Nicolae Tudorescu.

“I-am transmis Excelenţei Sale că judeţul nostru este pregătit să atragă atât investitori polonezi, dar şi de altă naţionalitate, existând toate condiţiile şi sprijinul necesar dezvoltarii investiţionale la nivelul judeţului Mehedinţi. Pe de altă parte, am constatat la Excelenţa Sa un interes deosebit în ceea ce priveşte agricultura judeţului nostru, aici existând terenuri pretabile unor investiţii de succes în diverse sectoare agricole. Am discutat şi probleme legate de descentralizare şi regionalizare, ne-a fost prezentat modelul polonez în sensul că, la momentul 1989, organizarea teritorială a Poloniei era oarecum asemănătoare cu a Romaniei, în judeţe, ulterior Polonia adoptând o nouă formă de organizare teritorială, anume regiunile. Regionalizarea este o variantă de organizare teritorială a României, care se intenţionează a fi implementată în viitor, la iniţiativa domnului preşedinte Liviu Dragnea, pe considerentul că regiunile ar elimina birocraţia, administrarea ar fi mult mai facilă şi, cel mai important, ar atrage mai multe fonduri pentru proiecte de anvergură. Din punctul meu de vedere, a fost o întrevedere care a deschis perspectivele întăririi cooperării economice dintre judeţul Mehedinţi şi Polonia, aceasta având deja un fundament istoric, prin prisma refugiaţilor găzduiţi în Mehedinţi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Fondul constructiv al discuţiilor mă determina să sper într-o fructuoasă colaborare viitoare, cu impact asupra dezvoltării economice a judeţului Mehedinţi”, a declarat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *