Aladin Georgescu: „CJ Mehedinți a câștigat procesul intentat de prefectul județului”. Prefectul Cristinel Pavel: „Voi formula recurs la Curtea de Apel Craiova”

CJ_MehedintiConsiliul Județean Mehedinți a câștigat procesul intentat de prefectul județului, Cristinel Pavel, în luna februarie, prin care acesta a atacat în contencios administrativ Hotărârea de repartizare a cotei de 6% din impozitul pe venitul estimat.

Hotărârea prin care ni s-a dat câștig de cauză a fost publicată astăzi de Tribunalul Mehedinți și nu este definitivă, În replică, prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, spune că va face recurs la Curtea de Apel Craiova.

„Așa cum am arătat public încă de când am primit cererea de chemare în judecată, la repartizarea cotelor către unitățile administrativ teritoriale, am respectat întocmai Legea Bugetului de Stat, Legea Finanțelor Publice și Codul Administrativ. Argumentele le-am prezentat în fața instanței și iată, avem câștig de cauză.

În fața acestei decizii umilitoare pentru domnul prefect care la vremea respectivă prezenta public ca pe o mare realizare decizia de atacare în instanță a Hotărârii Consiliului Județean, aștept să își recunoască tot public, eșecul administrativ în exercitarea controlului de legalitate asupra unei Hotărâri a Consiliului Județean și să nu meargă mai departe prin formularea unui recurs. Așa s-ar debloca și banii pentru investițiile unităților administrativ teritoriale pe care văd că a început să le viziteze și să își aroge merite , deși NU ARE NICIO IMPLICARE ÎN IMPLEMENTAREA ACESTOR PROIECTE.
Având în vedere că suntem în continuare în stare de urgență și urmează o perioadă de stare de alertă, iar primăriile au nevoie de acești bani, am încredere că domnul prefect va lua decizia înțeleaptă. În cazul formulării unui recurs, Hotărârea Consiliului Județean de repartizare a cotei de 6% din impozitul pe venitul estimat către unitățile administrativ teritoriale ar fi în continuare suspendată, iar banii nu vor putea fi folosiți de primării”, a spus Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

În replică, prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, spune că repartizarea s-a făcut discriminatoriu și va ataca horărârea Tribunalului Mehedinți cu recurs la Curtea de Apel Craiova.

„Așa cum am susținut la începul lunii februarie când am atacat hotărârea Consiliului Județean Mehedinți privind repartizarea cotei de 6% din impozitul pe venitul estimat pe anul 2020 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, am luat această decizie în urma exercitării controlului de legalitate.

S-a constatat că repartizarea s-a făcut discriminatoriu, încălcându-se prevederile Legii finanțelor publice locale și a Legii bugetului de stat, precum și ale Codului Administrativ.

Nu s-a ținut seama de solicitările UAT-urilor privind asigurarea cheltuielilor de funcționare, de cofinanțare și a cheltuielilor neeligibile pentru proiectele de dezvoltare locală aflate în diferite stadii de derulare.

Nu comentez pe marginea hotărârii Tribunalului Mehedinți, de altfel nici nu cunosc motivele pentru care s-a pronunțat în acest mod. Faptul că acum s-a dat o soluție favorabilă Consiliului Județean Mehedinți nu înseamnă că procesul este pierdut. Voi formula recurs la Curtea de Apel Craiova și aștept să se pronunțe instanța superioară în acest caz”, a spus prefectul Cristinel Pavel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *