Aladin Georgescu: “CJ Mehedinți a alocat 100. 000 lei pentru achiziționarea unui cazan pentru apă caldă și căldură la Spitalul municipal Orșova”

Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, spune că, deși bugetul instituției publice pe care o conduce este limitat, a găsit o soluție prin care să aloce suma de 100.000 lei pentru ca Spitalul municipal din Orșova să achiziționeze un cazan pentru producerea apei calde și încălzirea unității spitalicești. Acest ajutor a venit în contextul în care un cazan s-a fisurat și nu se mai poate repara. Totodată, Aladin Georgescu a mai spus că s-a reușit o rectificare bugetară prin care să se asigure plata salariilor pentru luna octombrie ale angajaților CJ și instituțiilor din subordonare.  

„De fiecare dată când ni s-a cerut ajutorul și am avut posibilitatea să sprijinim unitățile medicale din județ, am făcut-o, cu atât mai mult în această perioadă în care pandemia de COVID-19 a presupus mobilizare și solidaritate pentru toți responsabilii din administrațiile locale și județene!

Deși bugetul județului este strâmtorat și se fac eforturi pentru plata salariilor angajaților aparatului de specialitate și cele ale angajaților instituțiilor din subordine, nu am putut să nu ofer sprijin Spitalul Municipal din Orșova pentru ca bolnavii internați aici să aibă căldură. Astfel, în ședința de Consiliu Județean de astăzi, am propus și s-a aprobat alocarea sumei de 100 000 lei, din fondul de rezervă al bugetului județului, către UAT Orșova, pentru susținerea financiară a Spitalului Municipal Orșova, în vederea achiziționării unui cazan pe combustibil solid pentru producerea apei calde și încălzirea clădirilor din cadrul unității. Practic, cu acești bani, se va achiziționa un nou cazan, după ce unul dintre cele două cazane existente s-a fisurat și nu mai poate fi reparat.

În altă ordine de idei, în urma calculelor făcute, am drămuit fiecare sumă pe care o avem la dispoziție și am reușit, printr-o rectificare bugetară, să asigurăm plata salariilor nete pentru luna octombrie pentru angajații Consiliului Județean Mehedinți, dar și pentru angajații de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor, pentru personalul neclerical, pentru Muzeul Regiunii ”Porților de Fier” și Centrul Cultural ”Nichita Stănescu”, a declarat Aladin Georgescu.