Aladin Georgescu: „Cel târziu la sfârșitul săptămânii viitoare saloanele de la Boli Infecțioase vor fi complet amenajate urmând să fie dotate cu aparatura necesară”

Aladin_Georgescu_saloaneAutoritățile locale din județul Mehedinți sunt în alertă și fac tot ce pot pentru a gestiona situația coronavorus din județ. În acest sens, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, spune că printre măsurile pe care le-a luat este și aceea de a amenaja saloane la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. Lucrările de amenajare a acestor saloane au început deja, iar Aladin Georgescu declară că până cel târziu la finele săptămânii viitoare aceste vor fi finalizate, urmând ca în cel mai scurt timp să fie dotate cu aparatura necesară.

„Gestionarea măsurilor pentru tratarea eventualelor cazuri de Coronavirus în Mehedinți este prioritatea mea în această perioadă. Am mers în această după-amiază la Secția de Boli Infecțioase, acolo unde sunt în desfășurare lucrările pentru amenajarea a cinci saloane pentru eventuale internări. Deși secția este cuprinsă într-un proiect de modernizare cu fonduri europene, în regim de urgență, am alocat fonduri pentru reabilitare, astfel încât să putem gestiona eventualele internări. Am primit confirmarea că cel mai târziu, la sfârșitul săptămânii viitoare, saloanele vor fi complet amenajate urmând să fie dotate cu aparatura necesară. Saloanele sunt tip rezervă, cu baie proprie.
În paralel, urmăresc procedurile de achiziție a sistemului pentru diagnosticarea cazurilor de Coronavirus, astfel încât, acesta să ajungă în scurt timp la Spitalul din Drobeta Turnu Severin.
Totodată, cel puțin șase aparate pentru ventilație mecanică vor fi achiziționate pentru a fi folosite tot pentru tratarea eventualelor cazuri grave de Coronavirus. Aveți grijă de dumneavoastră și familiile dumneavoastră! Informați-vă din surse oficiale și evitați-le pe cele care încearcă să inducă panica!”, a declarat Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *