Aladin Georgescu: „Am semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin”

Aladin_Georgescu_CJ_Meh1Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, a semnat astăzi, 20 mai 2019, la Râmnicu Vâlcea, în prezența vicepremierului Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și a directorului general al ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu, contractul de finanțare pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin, într-un cadru festiv, la Râmnicu Vâlcea. Ministrul Daniel Suciu a venit în județul Vâlcea pentru a semna contracte de finanțare cu fonduri europene pentru județele Dolj, Vâlcea și Mehedinți.

„Am semnat astăzi contractul de finanțare pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin. Pentru noi, mehedințenii, proiectul semnat azi este al treilea din strategia pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate pe care am gândit-o pe de o parte pentru pacienți, iar pe de altă parte pentru medici. În perioada următoare vom demara procedurile de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție. Îi mulțumesc domnului vicepremier Daniel Suciu pentru susținerea proiectelor județului Mehedinți. De asemenea, îi mulțumesc doamnei director general al ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu, pentru sprijin și colegului meu, Constantin Rădulescu, pentru găzduirea evenimentului de azi”, a declarat Aladin Georgescu.

„Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, pe Programul Operaționa Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale.

Valoarea totală a investiției este de 12 055 298,60 lei.

În urma implementării proiectului, se va moderniza ambulatoriul actual, se va construi un nou corp de clădire, în vecinătatea celui existent, se vor realiza alei și trotuare de circulație pietonală, precum și amenajări peisagistice. Totodată, se vor dota cabinetele medicale cu aparatură și mobilier și se vor înființa alte cabinete pentru specializări precum: dermato-venerologie, nutriție și boli metabolice, hematologie, psihologie medicală, evaluare psihologică, destinate diagnosticării și tratării pacienților în regim Ambulatoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *