Aladin Georgescu a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea, reabilitarea și dotarea ambulatoriului Secţiilor Pneumologie I și II din cadrul Spitalului Judeţean din Severin

Aladin_Georgescu_ADSV_OPreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat astăzi, 19 august 2019, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, contractul de finanțare pentru modernizarea, reabilitarea și dotarea ambulatoriului Secţiilor Pneumologie I și II din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, cu o valoare de 20,7 milioane lei și care presupune consolidarea și eficientizarea energetică a clădirilor c1 + c2, dar și dotarea cu echipamente în valoare de peste 58.000 euro.
„Când am pus pe lista de investiții acest obiectiv, am avut în vedere necesitatea recompartimentării spațiilor existente și suplimentarea spațiului cu alte trei corpuri prin care să se asigure circuitele medicale conform standardelor în vigoare. La finalul investiției, unitatea va fi autorizată să funcționeze cu 69 de paturi, astfel încât, timpul de reacție pentru cazurile grave să scadă, iar rata internărilor acute în spital să se micșoreze.
Este cel de-al cincilea contract de finanțare cu fonduri europene pentru infrastructura de sănătate din județul Mehedinți și cel cu numărul 500 al Agenției de Dezvoltare S-V Oltenia.
Îmi doresc să implementăm toate proiectele contractate pentru infrastructura de sănătate, chiar dacă ele necesită eforturi financiare considerabile din partea Consiliului Județean pentru cofinanțare, tocmai pentru că vreau ca mehedințenii să beneficieze de condiții foarte bune de tratament în sistemul de sănătate județean.
Îi mulțumesc doamnei director general al ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu pentru susținerea proiectelor județului Mehedinți și pentru sprijinul acordat în implementarea lor!
Conform informațiilor Agenției de Dezvoltare Regională S-V Oltenia, județul Mehedinți este pe primul loc în ceea ce privește atragerea fondurilor europene, la nivel regional, având în momentul de față, 15 contracte”, a declarat Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *